e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Αποστολή από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ από τη Δασούπολη τής Κύπρου επισκέφθηκε  το διάστημα από 20 έως 24 Μαρτίου 2023 το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών .

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής αδελφοποίησης των δύο σχολείων και τού προγράμματος που  εκπονούν οι μαθητές με τίτλο «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αειφορία».

Οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ιστότοπο στον οποίο ανάρτησαν τις δραστηριότητές τους.

Την αποστολή από την Κύπρου υποδέχθηκε ο Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Μάνος Πετράκης, ο οποίος ξενάγησε τους επισκέπτες στο Αρσάκειο με έμφαση στο Θεματικό Πάρκο, που περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό, σεισμογράφο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Εστία Επιστημών από την κ. Χαρά Δημοπούλου και στο Σεισμολογικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου Πατρών από την κ. Άννα Σερπετσιδάκη.

Επίσης επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Τέλος, οι Κύπριοι μαθητές συμμετείχαν στον εορτασμό τής εθνικής εορτής για την 25η Μαρτίου με ένα αυτοσχέδιο παραδοσιακό τραγούδι.

Η επόμενη συνάντηση των μαθητών των δύο σχολείων θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο (24-29 Μαρτίου 2023).

Υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου.

Μπορείτε να δείτε εικόνες από τη σελίδα αδελφοποίησης των δύο σχολείων εδώ.