Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1
week 6 2 3 4 5 6 7 8
week 7 9 10 11 12 13 14 15
week 8 16 17 18 19 20 21 22
week 9 23 24 25 26 27 28 29
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες της 34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. 

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής αποτελούν προσομοιώσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και διαρθρώνονται με βάση τους κανόνες του. Στόχος της διοργάνωσης, όπως σημειώνουν στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές, είναι η γνωριμία των νέων με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Η Συνδιάσκεψη αποτελεί περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη

Στην 34η Συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 130 μαθητές και μαθήτριες από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, εκπροσώπησαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης δύο μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Η Αφροδίτη Καράταγλη και η Ελεάννα Παπαθανασίου, αφού ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν πάνω σε επίκαιρα κοινωνικοπολιτικά θέματα, υποστήριξαν τις θέσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις, συνεργάστηκαν δημιουργικά με τα μέλη των επιτροπών τους και κατέληξαν στα ψηφίσματα που παρουσίασαν οι επιτροπές της Συνδιάσκεψης στη Σύνοδο της ολομέλειας. 

Τις μαθήτριες προετοίμασαν και υποστήριξαν οι φιλόλογοι Βασιλική Δεμίρη και Αντωνία Βουλγαράκη. Η κριτική επιτροπή, αφού παρακολούθησε τις εργασίες και των τεσσάρων ημερών, κατέληξε στην επιλογή έξι (6) μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 84η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων την Άνοιξη του 2017 στο Τρόντχαϊμ και το Ρόρος της Νορβηγίας. Ανάμεσά τους είναι η μαθήτριά μας, Αφροδίτη Καράταγλη, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για τις απόψεις, την κατάρτιση και την ευστροφία της, τη συνεργατικότητα και τη ρητορική της ικανότητα.