Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1
week 6 2 3 4 5 6 7 8
week 7 9 10 11 12 13 14 15
week 8 16 17 18 19 20 21 22
week 9 23 24 25 26 27 28 29
Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών Αθανασόπουλος Πελοπίδας, Αποστολοπούλου Έλλη, Βλασταράς Ανδρέας, Γαβριηλοπούλου Αικατερίνη, Γούδας Φοίβος, Δημητράκης Παναγιώτης, Θωμά Βασιλική – Παρασκευή, Κολομόνδος Βασίλειος, Μαστοράκης Κωνσταντίνος – Παναγιώτης, Ροκκάς Γεώργιος, Τσαμόπουλος Άγγελος, Φιντριλή Διονυσία υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Όλγας Σταυρουλοπούλου, πήραν το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανάμεσα σε 182 συμμετοχές!

Ο Διαγωνισμός είχε τίτλο «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο». Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν, να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά στο πρόβλημα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ηλικιωμένων και να παροτρύνει τους νέους να μεταλαμπαδεύσουν στους γηραιότερους τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο χειρισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου.

Οι μαθητές, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, δημιούργησαν βίντεο στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμογές Η/Υ».  Έγραψαν το σενάριο, έκαναν τη βιντεοσκόπηση μέσα στο χώρο του Σχολείου και στη συνέχεια το μοντάζ με το πρόγραμμα Movie Maker.

Έμπνευση για τη δημιουργία του σεναρίου αποτέλεσε το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά Νάνοι». Η Χιονάτη εκπροσωπεί τη Νέα Γενιά, ενώ οι Επτά Νάνοι εκπροσωπούν την Τρίτη Ηλικία. Η νεαρή Χιονάτη μυεί τους ηλικιωμένους Νάνους στον κόσμο των υπολογιστών. Κάθε Νάνος βάσει της ιδιότητάς του εκτίθεται στον ανάλογο διαδικτυακό κίνδυνο (π.χ. ο Συναχωμένος κατεβάζει ιούς στον υπολογιστή, ενώ ο Χαζούλης πέφτει θύμα παραπληροφόρησης κλπ.). Η Χιονάτη τους εκπαιδεύει στην ασφαλή πλοήγηση. Η Μάγισσα του παραμυθιού εκπροσωπεί τους Κινδύνους του Διαδικτύου.

vraveio

Στον παρακάτω σύνδεσμο προβάλλεται η συμμετοχή του Αρσακείου Λυκείου Πατρών:

https://www.youtube.com/watch?v=LEN_fVwHuE0