Ημερολόγιο

Ιούνιος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2 3 4 5
week 23 6 7 8 9 10 11 12
week 24 13 14 15 16 17 18 19
week 25 20 21 22 23 24 25 26
week 26 27 28 29 30
Η εικονική επιχείρηση τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού “EPEIKON” βραβεύτηκε για την προσφορά της στον πολιτισμό, από τον Πρόεδρο τού Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου τής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων τής UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο πλαίσιο τής μεγάλης γιορτής που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO για τον πολιτισμό.
Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, η οποία και αφιέρωσε το βραβείο στη Φ.Ε. για τα 180 χρόνια προσφοράς της στην παιδεία των νέων της χώρας μας, καθώς και η πρόεδρος τού Δ.Σ. τής “EPEIKON” Ειρήνη Αναξαγόρου.
Σημειωτέον ότι το βραβείο αυτό είναι το 8ο βραβείο που λαμβάνει η εικονική πολιτιστική επιχείρηση “EPEIKON”, ρεκόρ που δεν έχει επιτύχει άλλη εικονική επιχείρηση.
Υπενθυμίζεται ότι το προϊόν τής “EPEIKON”, “APPOLLO”, είναι συνδυασμός συσκευής προβολής εικονικής πραγματικότητας και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων που ξεναγεί τον χρήστη οπτικοακουστικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στον ναό τού Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες τής Πελοποννήσου, όπως ήταν στην αρχική του μορφή κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα.
Η “EPEIKON” δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τού πολιτιστικού προγράμματος «ΔΙΑΖΩΜΑ», με υπεύθυνη την υποδιευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Σοφία Ραπτάκη, φιλόλογο, και τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Εικονική επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/ J.A. Greece), με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.