Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1
week 23 2 3 4 5 6 7 8
week 24 9 10 11 12 13 14 15
week 25 16 17 18 19 20 21 22
week 26 23 24 25 26 27 28 29
week 27 30
Το 1ο βραβείο της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2019 του ΣΕΝ/JA Greece κέρδισε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία εφαρμογή, που βοηθάει τον καταναλωτή στις ηλεκτρονικές του αγορές. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «εντοπίσει» προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της τιμής, με σκοπό να πετύχει την χαμηλότερη.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα δικαίωση για το Αρσάκειο Ιωαννίνων, μαρτυρεί δε τον μόχθο, την αφοσίωση και την επινοητικότητα των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών τους, που έχουν μέχρι σήμερα δείξει δείγματα δουλειάς υψηλής ποιότητας.

IMG 9178

Η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολουθεί την πτώση της τιμής προϊόντων που επιλέγει ο χρήστης και τον ενημερώνει όταν φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να τα αγοράσει.

"Η αναζήτηση προϊόντων γίνεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: O πρώτος είναι με την αντιγραφή και επικόλληση του υπερσυνδέσμου ενός e-shop, ο δεύτερος είναι με το σκανάρισμα μιας φωτογραφίας από ένα παπούτσι ή ένα ρούχο, ώστε να εμφανίζονται άλλα παρόμοια αποτελέσματα ή και το ίδιο σε χαμηλότερη τιμή. Η τρίτη επιλογή είναι η αναζήτηση του προϊόντος στα συνεργαζόμενα καταστήματα και η τέταρτη η κοινοποίηση. Στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει την τιμή στο προϊόν που θέλει να παρακολουθήσει, έτσι ώστε να ενημερωθεί με μήνυμα ή email σε περίπτωση που φθάσει στην επιθυμητή τιμή" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαρκέλλα Καλούδη, υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών της Ant.

IMG 9224

"Ήταν μία ιδέα όλης της τάξης, σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία να μπαίνεις σε ηλεκτρονικά site για να βλέπεις πότε αλλάζει η τιμή. Το Μυρμήγκι είναι εργατικό και ψάχνει, γι αυτό επιλέξαμε το όνομα Ant" ανέφερε η Μαρτίνη Αλίκη, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης. "Το logo το σχεδιάσαμε μόνοι μας και με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε ψηφιακή μορφή" διευκρίνισε.

Για μία ιδιαίτερα καινοτόμα εφαρμογή έκανε λόγο Μαρία Ντανίκα, διευθύνουσα σύμβουλος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης "Ant" σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παρόμοια στην Ελλάδα.

IMG 9232
Όσον αφορά στην εμπειρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019", του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, οι μαθητές υπογράμμισαν ότι αποκόμισαν πολλά οφέλη και τους βοήθησε στον επαγγελματικό προσανατολισμό. "Καταφέραμε να μάθουμε τόσα πολλά χρήσιμα πράγματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τους οικονομικούς όρους και πώς να χειριζόμαστε μία τέτοια εφαρμογή, μάθαμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και να χωρίζουμε τις αρμοδιότητες  για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" ανέφερε η Μαρία Ντανίκα.


Ρεπορτάζ για τη μεγάλη διάκριση μπορείτε να διαβάσετε στο CNN.gr , στο ΑθηναΙκό Πρακτορείο και στο epixeiro.gr.