Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν, στο κολυμβητήριο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης οι ετήσιοι αγώνες κολύμβησης μεταξύ μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Εκάλης.

Την κήρυξη των αγώνων και τις απονομές πραγματοποίησαν οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης κ. Πόρποδα Αποστολία, Στάθης Ευάγγελος και Ελευθερίου Αιμιλία

Στους αγώνες συμμετείχαν 175 μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας στα αγωνίσματα πόδια ελευθέρου, ελευθέρου, υπτίου, προσθίου και πεταλούδας, ανάλογα με την τάξη.

Στις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με το ομαδικό αγώνισμα τής σκυταλοδρομίας.

Η συμμετοχή των μαθητών στους αγώνες αποτελεί σημαντικό μέρος τής εκπαιδευτικής διαδικασίας και ολοκληρώνει τη διδασκαλία τής κολύμβησης, μάθημα το οποίο παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια τού διδακτικού έτους.

Γονείς και μαθητές, που βρέθηκαν στις κερκίδες ως θεατές, ενίσχυσαν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα!

Οι απονομές τής Στ΄ τάξης έγιναν σ’ ένα εορταστικό κλίμα, στον χώρο τού θεάτρου, από τον πρωταθλητή κολύμβησης και μέλος τής Εθνικής Ομάδας Κωνσταντίνο Στάμου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη τής κολύμβησης, τη σημασία τού να θέτεις στόχους, για την προσπάθεια που χρειάζεται για να τους υλοποιήσεις, και τους συμβούλευσε ν’ ακολουθούν τα όνειρά τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που έλαβαν μέρος, τους συμμαθητές τους που κατέκλυσαν τον χώρο των αγώνων, καθώς και στην ομάδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής που εργάστηκαν για την διοργάνωση!