Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, οι ετήσιοι Διαρσακειακοί Αγώνες Στίβου, μεταξύ μαθητών και μαθητριών των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού και Εκάλης.

Μετά το τελετουργικό και την κήρυξη των αγώνων από τον Υποδιευθυντή τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Χρήστο Δευτεραίο, 220 μαθητές των Σχολείων μας έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα δρόμων ταχύτητας και αντοχής, αλμάτων και ρίψεων.

Η οργάνωση των αγώνων αναδεικνύει τις ιδέες τής προσπάθειας, τής ευγενούς άμιλλας και τού σεβασμού σε κοινωνικές αξίες. Η συμμετοχή στους αγώνες αποτελεί σημαντική μαθησιακή εμπειρία και ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τα αγωνίσματα τού στίβου, τα οποία διδάσκονται οι μαθητές μας σε όλη τη διάρκεια τού διδακτικού έτους στο μάθημα τής Φυσικής Αγωγής.

Γονείς και μαθητές, που βρέθηκαν στις κερκίδες ως θεατές, ενίσχυσαν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πέτυχαν αξιοσημείωτες επιδόσεις.
Το πρόγραμμα των αγώνων ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση των ομαδικών αγωνισμάτων τού στίβου, των σκυταλοδρομιών.

Συγχαρητήρια στους διαγωνιζόμενους, τους καθηγητές που εργάστηκαν για την υλοποίησή τους, ενέπνευσαν και προετοίμασαν τους μαθητές, καθώς και σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν!