Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.ΟΑ.Κ.), πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης δράση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με την ιδιαιτερότητα τηής κώφωσης και την ανάδειξη τής αξίας τής συμπερίληψης στην κοινωνική ζωή.



Οι μαθητές τής Α΄τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης ενημερώθηκαν από εκπροσώπους και προπονητές τής ομοσπονδίας για την κώφωση και τη βαρηκοΐα, και γνώρισαν τα αθλήματα και τους αγώνες στους οποίους συμμετέχουν τα κωφά-βαρήκοα άτομα, τις δυνατότητες, καθώς και τις επιτυχίες τους σε διεθνές επίπεδο.

Σημαντικό σημείο τής ημέρας αποτέλεσε η παρουσίαση των προβλημάτων ακοής από τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και η προσπάθειά τους να ενταχθούν σε αθλητικές ομάδες.

Η δράση με τίτλο «Αθλούμαι - Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου» ολοκληρώθηκε με αγώνα επίδειξης, στον οποίο συμμετείχαν και μαθητές των Σχολείων μας, όπου παρουσιάστηκαν οι τρόποι και τα οπτικά σήματα για την εφαρμογή των κανονισμών τού παιχνιδιού.