Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Θεμιστοκλής» διοργάνωσε Ημερίδα Χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων) σύμφωνα με το Ημερολόγιο Αγωνιστικής Δραστηριότητας 2022-2023. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο χειροσφαίρισης τού Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία Εκάλης συμμετείχαν με δύο ομάδες, μία αγοριών και μία κοριτσιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν και προπονήθηκαν στο οριζόντιο πρωινό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής των Σχολείων και απαρτίζονταν από μαθητές και μαθήτριες τής Στ΄ τάξης και των τριών Δημοτικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οι: Καννίνης Παναγιώτης, Ζαννής Φίλιππος, Χατζημανωλάκης Κωνσταντίνος, Χουλιάρας Βίκτωρας, Φρουδαράκη Αριάδνη, Φρουδαράκη Αλίκη, Γιολδάση Δέσποινα, Μαγγανά Κατερίνα από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό, Καλύβας Αντώνης, Κοκκινέας Αντώνης, Δεμερούτης Ιάσωνας, Κράλη Φαίη, Βυζαντινού Σοφία, Κολέλη Αθανασία, Μπρέμπου Παναγιώτα, από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό, και Δημητρακόπουλος Ιωάννης, Κουβαράς Μάξιμος, Ντούσης Φίλιππος, Κοκολάκης Ανδρέας, Μπελλάρα Κωνσταντίνα, Κωσταρέλου Αγάπη, Μαρινέλη Λιλάνα, από το Γ΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα. Όλα τα παιδιά επέδειξαν αγωνιστικότητα, προσπάθεια και αθλητική πειθαρχεία. Παράλληλα όμως διασκέδασαν παίζοντας το άθλημα που αγαπούν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Την ευθύνη για την προετοιμασία και την αγωνιστική παρουσία των ομάδων χειροσφαίρισης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής τού Γ΄ Δημοτικού κ. Μιχαέλα Μιχαλοπούλου, η οποία και συνόδευσε τα παιδιά μαζί με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής τού Β΄ Δημοτικού κ. Χριστίνα Καρασούλου.