Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
«Ψηφίδων ψίθυροι»

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, την ατομική έκθεση ψηφιδωτών τού κ. Δημητρίου Χωριανόπουλου, με τίτλο: «Ψηφίδων ψίθυροι», στον Χώρο Τέχνης στην Κηφισιά. Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής τους οι μαθητές είχαν τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν με τον κ. Χωριανόπουλο, ο οποίος τους παρουσίασε την εξαιρετική συλλογή με ψηφιδωτά που ό ίδιος έχει δημιουργήσει.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδέονταν με την ύλη των μαθημάτων τους.

Atelier de Noël pour les petits de la 3e

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες τής Γ´ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως Β΄ Ξένη Γλώσσα, συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικο εργαστήριο που οργάνωσε o Συντονισμός Γαλλικών σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο "Katranidou-Raptakis".

Laternenfest

Στις 13 Νοεμβρίου 2023  οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης ενημερώθηκαν στο μάθημα των Γερμανικών, από τις καθηγήτριές τους κ. Χρ. Ζαχμάνογλου και Β. Λαμπαδάκη, για τον Άγιο Μαρτίνο, ο οποίος γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία).

Εργαστήρι Κεραμικής «Φως στην Τέχνη»

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το εργαστήρι Κεραμικής «Φως στην Τέχνη», το οποίο βρίσκεται στο Μοσχάτο. Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες τού πηλού και γνώρισαν την τέχνη τής αγγειοπλαστικής.

Funny Face Sandwich

Το Νοέμβριο 2023 στο μάθημα των Αγγλικών οι μικροί μαθητές της Γ’ τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου ασχολήθηκαν με την συνταγή του σάντουιτς!

Επίσκεψη στη διεθνή έκθεση "Life in space"

Η Δ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κατερίνας Ταταράκη και Φώτη Δέρβου, επισκέφθηκε, στις 21 Νοεμβρίου 2023, την έκθεση “Life in Space”.

Η 8η Νοεμβρίου 2023, η γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, είναι μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, καθώς μαζί με τους Ταξιάρχες τιμάμε τη μνήμη των μεγάλων ευεργετών μας Μιχαήλ και Ελένης Τοσίτσα.

Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει!

Με αφορμή το Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει” οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται Γερμανικά ως Β΄ Ξενη Γλώσσα, με την καθοδήγηση τής καθηγητριάς τους κ. Β. Λαμπαδάκη, πραγματοποίησαν δράσεις για το περιβάλλον.

Halloween

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τη γιορτή τού Halloween.