Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Ζωγραφίζοντας για την επιστροφή τής Καρυάτιδας από το Βρετανικό στο Μουσείο τής Ακρόπολης!

Οι μαθητές τού Δ΄ τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ταταράκη Κ. και Φραγκούλη Ε., συμμετείχαν σε έναν πρωτότυπο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώνουν η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και με αφορμή το βιβλίο τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου».

Οι μαθητές αποχαιρετούν μια δημιουργική γαλανόλευκη χρονιά

Οι μαθητές τής Δ΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τη χρονιά που πέρασε. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 παρουσίασαν τη γιορτή που οργάνωσαν με τίτλο «Συνεχίζω κρατώντας τη γαλανόλευκη! Κυματίζοντας τότε και σήμερα, ψηλά, περήφανα, ελεύθερα!».

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Iουνίου), οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ,το διάστημα από 7 έως 11 Ιουνίου 2021, παρακολούθησαν βίντεο με θέμα περιβαλλοντικά προβλήματα, συζήτησαν τρόπους επίλυσής τους και συμμετείχαν σε διάφορες σχετικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα.

Απίθανα θαλασσοπούλια!

Πολλά θαυμαστά για τον κόσμο κάποιων θαλάσσιων πτηνών άκουσαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο μάθημα που παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση από το National Geographic, στο πλαίσιο τού προγράμματος “Project Exploration”, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

RUNES: Γρίφοι στην αρχαία αγγλοσαξονική γραφή

Επειδή τα παιδιά αγαπούν να λύνουν μυστήρια και κυρίως να παίζουν με γρίφους και κρυφούς κώδικες, τον Ιούνιο τού 2021 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να μάθουν, στο μάθημα των Αγγλικών, το βασικό αλφάβητο τής αρχαίας αγγλοσαξονικής γραφής.

Εύγε! Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού το Α' Τοσίτσειο Δημοτικό!

Το A’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης αποτελεί πλέον μέλος του δικτύου των Σχολείων Ενταξιακού Αθλητισμού (Special Olympics, Unified Schools, Play Unified, Learn Unified). Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί.» των Special Olympics Hellas, ένα πρόγραμμα παγκόσμιο, εκπαιδευτικό και καινοτόμο. 

Φιλαναγνωσία και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Γ΄ τάξη)

Τον Ιούνιο 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συναντήθηκαν με την κ. Βλάσση, υπεύθυνη έκδοσης τού βιβλίου «Το πλαστικό στη ζωή μας - στο περιβάλλον μας», των εκδόσεων Νεφέλη.

(Γ)ραμμένα με παράδοση - Δράσεις Γερμανικών

Με αφορμή το διαθεματικό τους, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, το γ΄ τρίμηνο τού σχολικού έτους 2020-2021, παρακολούθησαν παρουσίαση από τις καθηγήτριές τους των Γερμανικών κ. Χρ. Ζαχμάνογλου και Ευγ. Κλεφτάκη με θέμα παραδοσιακές φορεσιές από τις γερμανόφωνες χώρες. Παράλληλα διδάχθηκαν το αντίστοιχο λεξιλόγιο για τα ρούχα, χρησιμοποιώντας το βιβλίο"Deutsch lernen mit Spielen und Rätseln".

Eπίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τους μαθητές τής Δ΄ τάξης

Με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη τής Επανάστασης τού 1821, τον Μάιο 2021 η κ. Καραμπατέα, από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Αρσακείων Σχολείων, ξενάγησε ψηφιακά τους μαθητές τής Δ΄ τάξης τού A΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Παρουσίαση βιβλίου - Στ΄τάξη 

Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση τού βιβλίου «21 +1 Συγγραφείς και καλλιτέχνες παρουσιάζουν» από τις συγγραφείς και παιδαγωγούς κ Ελένη Σβορώνου και Μαρίζα Ντεκάστρο.