Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τιμούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές τού Β΄1 τμήματος Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, υπό την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ελένης Δρακάτου, αλλά και των υπόλοιπων ειδικοτήτων, δημιούργησαν και παρουσίασαν το δικό τους Ψηφιακό Μουσείο Ηρώων και Ηρωίδων τού 1821.

Ψηφιακή γιορτή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση τού 1821

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν, στις 23 και 24 Ιουνίου 2021, την ψηφιακή γιορτή για την Επανάσταση τού 1821.

Διαθεματικές δράσεις των μαθητών τής Δ΄τάξης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση τού 1821

Το 1971, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 150 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821, τα «πυρεία τού ελληνικού μονοπωλίου» είχαν κυκλοφορήσει μια αναμνηστική σειρά 10 σπιρτόκουτων με θέμα «Ήρωες τού 1821».

Διαδικτυακές εκδηλώσεις των μαθητών τής Ε΄τάξης για την Ελληνική Επανάσταση

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν τη διαδικτυακή παρουσίαση τού αφιερώματος που οργάνωσαν, υπό την καθοδήγηση τού δασκάλου τους κ. Ανδρέα Κεφαλληνιάδη, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.Η εορτή ήταν αφιερωμένη στη συμμετοχή και την προσφορά των παιδιών στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν, στις 18 Ιουνίου 2021, τη γιορτή που ετοίμασαν για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης.

Τελετή προς τιμήν πρώην Διευθύντριας

Με μια σεμνή τελετή ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2021, τίμησαν την προ ενός έτους απελθούσα Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Κυριακή Βασιλάκη για τη μακρόχρονη προσφορά της στο Σχολείο αλλά και στην εκπαίδευση.

Το Σχολείο αποχαιρετά τα εκτάκια του...

Στις 25 Ιουνίου 2021, σε μια λιτή τελετή, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης αποχαιρέτησαν το Δημοτικό.

Ο «Κλείταρχος και η Βερενίκη» επιβραβεύουν τους μαθητές μας!

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που εστάλησαν από την επιτροπή τού Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ελληνική Γλώσσα «Κλείταρχος και Βερενίκη», ο οποίος αποσκοπεί στην καλλιέργεια τής ελληνικής γλώσσας και τού κριτικού εγγραμματισμού μαθητών τής Ε ́και Στ τάξης που έχουν την Ελληνική ως πρώτη ή ως δεύτερη γλώσσα, αρίστευσαν από το Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης:

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το National Geographic

Στις 9 Ιουνίου 2021 στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν την πρωτόγνωρη εμπειρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού National Geographic σε live steaming.
Τα παιδιά έμαθαν για το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν τα άγρια ζώα τού πλανήτη μας. Η παρουσίαση έγινε από την DaVida Alston-Smith, σύμβουλο τής NGL.

Οι μικροί κηπουροί

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, επιστρέφοντας στο Σχολείο μετά το πέρα τής τηλεκπαίδευσης λόγω τής πανδημίας,  έσπειραν σε γλαστράκια σπόρους λαχανικών, όπως κρεμμυδάκι, ντοματούλα, καρότο και σκόρδο. Όταν βλάστησαν οι σπόροι πήραν τα γλαστράκια στο σπίτι τους για να συνεχίσουν την καλλιέργεια και τέλος τη συγκομιδή.