Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στον Εθνικό Κήπο

Στο πλαίσιο τού μαθήματος"Μελέτη περιβάλλοντος", οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείο-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 25 Μαΐου 2022, παρακολουθήσαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα για τα φυτά στον Εθνικό Κήπο.

Κατασκευή ηλεκτρικών κυκλωμάτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με αφορμή τα όσα διδάχθηκαν στα μαθήματα «Ένα απλό κύκλωμα»«Το ηλεκτρικό ρεύμα»«Ο διακόπτης»«Σύνδεση λαμπτήρων σε σειρά και παράλληλη σύνδεση λαμπτήρων» με ιδιαίτερη ζέση και ενδιαφέρον κατασκεύασαν τα δικά τους απλά ηλεκτρικά κυκλώματα.

Out of Eden Learn

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στους γονείς τιε δράσεις που υλοποίησαν στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο «Out of Eden Learn», κοινωνική συναίσθηση, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα.

Το αναμνηστικό λεύκωμα τής Στ΄ τάξης

Η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Αικατερίνη Αθανασοπούλου-Τετώρου, στις 14 Ιουνίου 2022, προσέφερε σε κάθε μαθήτρια και μαθητή τής Στ΄ ταξης αναμνηστικό λεύκωμα.

Η αποχαιρετιστήρια εορτή τής Στ΄ τάξης

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο Θέατρο των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, παρουσία των γονέων των μαθητών.

Παρουσίαση τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2022, οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασων στους γονείς τους τις γνώσεις που απέκτησαν και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν στο φετινό Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα «Το δάσος».

Η αγαπημένη μας εκδρομή

Η εκδρομή που όλοι οι μαθητές κάθε χρόνο περιμένουν, η εκδρομή που τους έλειψε και βρίσκεται πάντα στις καλύτερές τους αναμνήσεις είναι η εκδρομή στην Kinderland.

Παλαιά Βουλή 


Οι μαθητές των δύο τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 17 και στις 31 Μαΐου 2022, επισκέφθηκαν την Παλαιά Βουλή ή αλλιώς το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Εργαστήρι Δεξιοτήτων Στ΄τάξης


Με αφορμή το Εργαστήρι Δεξιοτήτων τού Δ΄ Θεματικού κύκλου με γενικότερο τίτλο "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ" και  συγκεκριμένα το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα "Πολυπολιτισμικότητα", οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Σχολείου Εκάλης στο μάθημα των Αγγλικών συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες.

eTwinning στα Γαλλικά : Χτίζουμε γέφυρες για τη σταδιοδρομία μας!

Οι μαθητές/-τριες τής Στ’ τάξης τού Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β’ ξένη γλώσσα, από τις 16/12/22 έως τις 10/06/22, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα και μέσα από τα όσα διδάχθηκαν από τα βιβλία τους («Méthodelf A1 – Unité 1, “Grammatix”), υλοποίησαν το Εργαστήριο Δεξιοτήτων τους με τίτλο «Mon fitur métier” ξεκινώντας από μια απλή παιγνιώδη δραστηριότητα, η οποία εισήγαγε το θέμα μέσω ενός κρυπτόλεξου δίνοντάς τους, έτσι, το κίνητρο και την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να διατυπώσουν οι ίδιοι/-ιες τους κανόνες σχετικά με τον σχηματισμό τού θηλυκού των ουσιαστικών.