Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και στο πλαίσιο τής 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, όπως αυτή καθιερώθηκε από την εφετινή σχολική χρονιά με εγκύκλιο τού Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε ποικίλες εκδηλώσεις.


Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακολούθησαν εκπαιδευτική ομιλία - παρουσίαση από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια και Μιχάλη Τζαβέλη με θέμα τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό και τον αθλητισμό.
Μαθητές των A΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων, με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Ελένης Τσαλδίρη, παρουσίασαν σε ταμπλό τού Σχολείου ζωγραφιές που απεικόνιζαν το νόημα τού βιβλίου «Η χώρα με τους πολύχρωμους ανθρώπους» τού Ν. Ανδριόπουλου.
Επίσης ζωγραφιές με θέμα «Όλοι διαφορετικοι, όλοι ίσοι» παρουσίασαν και οι μαθητές τής Α΄ τάξης με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Μαρίας Χρυσικοπούλου.
Τέλος, κατά την διάρκεια τής εβδομάδας διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης από τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων με μικτές ομάδες (αγόρια – κορίτσια).