Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μυστήριο στο Ντίσελντορφ -  Ein Geheimnis in Düsseldorf

Το Goethe Institut Athen υποδέχεται σχολικές τάξεις διαδικτυακά, προσφέροντας πλήθος βιωματικών τρόπων γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα και τον γερμανικό πολιτισμό.


Έτσι, στις 6 Μαΐου 2022 οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν το εργαστήρι "Ein Geheimnis in Düsseldorf" ("Μυστήριο στο Ντίσελντορφ")

Στο εργαστήριο οι μαθητές, μέσα από μια σειρά γρίφων, γνώρισαν την καθημερινότητα μιας επιστήμονος, έμαθαν νέες λέξεις στα Γερμανικά και έλυσαν ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται στην πόλη τού Ντίσελντορφ με πρωταγωνίστρια την νευροεπιστήμονα Katrin.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με το γεμάτο κέφι και σασπένς εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μια πρωτότυπη δράση στο Νηπιαγωγείο 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν μια διαφορετική δράση με τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου, προκειμένου να τα γνωρίσουν και να τα υποδεχτούν τού χρόνου στην Α΄τάξη.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (Ε΄ τάξη)

"Η Μέλη αγαπάει πολύ την κούκλα της, τη Μελέκ. Την έχει φτιάξει η γιαγιά της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ. Ωστόσο, κάποιες φορές, οι συνθήκες ανατρέπουν τα πάντα γύρω μας. Τον Σεπτέμβρη τού 1922, η Μέλη θα μάθει να ζει χωρίς τη Μελέκ, μακριά από το σπίτι της και από τα αγαπημένα της πρόσωπα… Μέσα στην καρδιά της, όμως, και στη δική της και στης Μελέκ, θα ζει πάντα η αγάπη. Και μια αγάπη αληθινή μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε όλα… Μια ιστορία μνήμης και ανθρωπιάς… 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή".

Κατασκευάζουμε χαρταετούς!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, αναμένοντας την Καθαρά Δευτέρα, μίλησαν για το έθιμο τού πετάγματος τού χαρταετού.

Πασχαλινές κατασκευές στο μάθημα SHTEAM

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Δημοτικού Εκάλης, στις 13 και 15 Απριλίου 2022, δημιούργησαν πασχαλινά καλαθάκια στο μάθημα SHTEAM.

Κατασκευάζοντας καταπέλτες...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κατασκεύασαν, στις 2 Μαΐου 2022 στο μάθημα SHTEAM, έναν καταπέλτη.

Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την πρώτη εβδομάδα τού Απριλίου 2022, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη των Σχολείων.

Ανακύκλωση στο Μουσείο Βορρέ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Δημοτικού Εκάλης στις 6 Απριλίου 2022 επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση.

Καλή πράξη με… χαμόγελο

Ενόψει τού Πάσχα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄,  Β΄,  Γ΄ και  Δ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στήριξαν την πανελλαδική εκστρατεία «Τού Χαμόγελου τού Παιδιού» για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2022

Τη φετινή εορταστική εκδήλωση για την επέτειο τής 25ης Μαρτίου πλαισίωσε η χορωδία τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου.
Οι μελωδικές φωνές των παιδιών γέμισαν το Θέατρο τού Σχολείου με τραγούδια, που δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φανή Αβρανά.