Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η ομάδα Sciron τών Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης είχε εξαιρετική παρουσία στους Πανελλήνιους Τελικούς τού Διαγωνισμού F1 in Schools, που πραγματοποίηθηκαν στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015, τερματίζοντας , με διαφορά 6/1000 (έξι χιλιοστών) από την πρώτη τριάδα. Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο τής δοκιμασίας pressure challenge, κατά την οποία κλήθηκε να εκτελέσει μια παρουσίαση σε ελάχιστο χρόνο σχετικά με τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτούσε ο Διαγωνισμός, και ήταν υποψήφια για 2 ακόμη βραβεία: ενεργειών marketing και προφορικής παρουσίασης.
Το F1 in Schools είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός διαγωνισμός, που υλοποιείται σε 34 χώρες και στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 17.000 μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 9 έως 19 ετών. Tο πρόγραμμα προάγει την ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Επίσης, τους οδηγεί στην εμπειρική-βιωματική απόκτηση βασικών τεχνικών γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών). Το F1 in Schools περιλαμβάνει μια ερευνητική εργασία (project), μέρος τής οποίας είναι η κατασκευή από τους μαθητές μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa. Ο διαγωνισμός βοηθά στην εκπαίδευση των μαθητών πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τις μηχανικές κατασκευές και στα Μαθηματικά (STEM Subjects), με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. Οι μαθητές μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο καθένας. Κάθε ομάδα μαθαίνει να προετοιμάζει ένα business plan, να δημιουργεί ένα budget και αναζητά χορηγούς. Οι ομάδες ενθαρρύνονται να συνεργάζονται με φορείς από τον επιχειρηματικό και τον βιομηχανικό χώρο. Με το F1 in Schools οι μαθητές μπαίνουν σε μια νέα φιλοσοφία και μαθαίνουν να λειτουργούν συνεχώς στα όρια τής καλύτερης απόδοσης ή να βελτιώνονται συνεχώς προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους και να νικήσουν.
Στην ομάδα των Αρσακείων-Τοσιτσείων συμμετείχαν οι μαθητές: Άγγελος Πιπεργίας, Άγγελος Ντόντος, Φίλιππος Κατσιμαλής, Κωνσταντίνα Πλατανιά, Χριστίνα Ροζάκη, Ανδρέας Χούνδρης, Γιάννης Παπαχλιμίντζος, Ελένη Σκαλιστήρα (Α΄ Λύκειο), Κωστής Τζεβελεκάκης, Αλέξης Καραβίτης, Σπύρος Ζαχαρής, Νεφέλη Σκωτόρη (Β΄ Λύκειο).