Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού prοject «Ανθρώπινα δικαιώματα. Η διεκδίκηση τού αυτονόητου» μαθητές Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν το «Χαμόγελο τού Παιδιού» και το τηλεφωνικό κέντρο του Amber Alert την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, την ψυχική και την πνευματική ισορροπία τους. Οι μαθητές συνομίλησαν με ειδικό ψυχολόγο τού οργανισμού και ενημερώθηκαν με έναν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα τρόπο για την παιδική κακοποίηση. Εκτός αυτού, πληροφορήθηκαν για την οργάνωση και τη δράση τού «Χαμόγελου τού Παιδιού» καθώς επίσης για τον τρόπο λειτουργίας τού Amber Alert. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα «You Smile». Το «YouSmile» αποτελεί δράση τού «Χαμόγελου τού Παιδιού» για όλους τους μαθητές που θέλουν να γίνουν εθελοντές. Μέσω μιας πλήρως εξοπλισμένης αίθουσας, το «You Smile» προσφέρει υπηρεσίες web TV και Radio σε όσους νέους ανθρώπους επιθυμούν να ακουστούν, να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν, να δράσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Στόχος τής επίσκεψης ήταν η εις βάθος και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών για την πολυδιάστατη δράση οργανισμών όπως αυτός τού « Χαμόγελου τού Παιδιού» από ανθρώπους που εμπλέκονται ουσιαστικά και προσφέρουν, καθώς και η ευαισθητοποίσή τους σχετικά με κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό τής παιδικής κακοποίησης. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την οργάνωση των σπιτιών που φιλοξενούν παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και για τον τρόπο ζωής τους, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και με δική τους πρωτοβουλία έκαναν μια προσφορά.
Τους μαθητές συνόδευσε η υπεύθυνη καθηγήτρια τού project κ. Στέλλα Κουλάδη, φιλόλογος.