Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές τού ιατρικού τμήματος Γ΄4, τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή τού ΕΚΠΑ.
Στη βιβλιοθήκη των εργαστηρίων Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν από τους καθηγητές Κλινικής Μικροβιολογίας- Βιοπαθολογίας κ. Γεωργία Βρυώνη και Ιωσήφ Παπαπαρασκευά για τα σύγχρονα δεδομένα σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το επάγγελμα τού γιατρού στην Ευρώπη σήμερα.
Στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν για τους κλασικούς τρόπους διάγνωσης και ταυτοποίησης των λοιμωδών νοσημάτων και μελέτησαν μικροβιακές καλλιέργειες και μικροσκοπικά παρασκευάσματα.
Στο εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν για τις αυτοματοποιημένες μεθόδους διάγνωσης με σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
Στη συνέχεια, ο καθηγητής κ. Νίκος Καβαντζάς υποδέχθηκε τους μαθητές στο Α΄ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής τού Λαϊκού Νοσοκομείου,που είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Είχαν την τύχη να επισκεφθούν το Μουσείο Παθολογικής Ανατομίας, το οποίο διαθέτει 2.500 παρασκευάσματα και συνεργάζεται με αντίστοιχα μουσεία των Πανεπιστημίων τής Βιέννης και τού Βερολίνου.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Ανατομίας κ. Γεώργιος Τρουπής συνόδευσε τους μαθητές στο Αμφιθέατρο Γεωργίου Σκλαβούνου, όπου διδάσκεται το μάθημα τής Ανατομίας από το 1936. Ακολούθως μετέβησαν στα εργαστήρια Ανατομίας.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια τού τμήματος κ. Μαριτίνα Λαγωνίκα. 
Τους μαθητές συνόδευσαν οι βιολόγοι κ. Μαριτίνα Λαγωνίκα και Μάρκος Σαρρής.