Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Περιμένοντας τις διακοπές των Χριστουγέννων, μέσα στη θαλπωρή τού σχολείου και τής οικογένειας, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης σκέφθηκαν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους συμμαθητές τους στη Μάνδρα Αττικής, που δοκιμάζονται τόσο σκληρά μετά την καταστροφή από την πρόσφατη πλημμύρα. Η πρωτοβουλία τού δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου και τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου να συγκεντρώσουν ρούχα και σχολικά είδη για τους μαθητές τής Μάνδρας είχε πρωτοφανή επιτυχία.
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές, οι οποίοι υλοποιούν το project τού Εθελοντισμού, επισκέφθηκαν το Λύκειο Μάνδρας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Αλέκο Ζησόπουλο, υπεύθυνο τού project. και Μάρκο Σαρρή. Τα παιδά μετέφεραν όλα τα δέματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη μαθητική κοινότητα.
Αξίζουν θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές τού Σχολείου και τις οικογένειές τους για την εγκάρδια εκδήλωση τ'ης ευαισθησίας τους, αλλά και στους μαθητές τής ομάδας τού εθελοντισμού, γιατί κατόρθωσαν να συγκινήσουν τους συμμαθητές τους οι οποίοι, είναι φυσικό να αισθάνονται αμήχανα απέναντι σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης αγνώστων συνομηλίκων τους. Η εμπειρία από τη συνάντηση αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι οι μαθητές, ήταν μοναδική.
Η Μαρκέλλα Κοτρόζου, μέλος τής ομάδας, έγραψε: «Mας συνόδευσαν σε μια αίθουσα όπου τραγουδήσαμε όλοι μαζί, ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος και στολίσαμε μαζί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Νιώσαμε πολύ μεγάλη χαρά που καταφέραμε να τους κάνουμε να ξεχαστούν και να περάσουν καλά, έστω και για αυτές τις λίγες ώρες. Γιατί δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς ευτυχισμένος όταν ξέρει ότι άλλοι δυστυχούν. Ούτε πρέπει κανείς να αδρανεί, ενώ μπορεί να συνδράμει όποιον έχει ανάγκη. Με μια μικρή ψηφίδα προσφοράς ελπίζουμε ότι φτιάξαμε ένα ωραίο ψηφιδωτό αγάπης και συμπαράστασης για τους φίλους μας από τη Μάνδρα».