Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης έχει γίνει ανάδοχος τής μικρής Νooria από την κοινότητα Παντζάμπ τού Αφγανιστάν. Η δράση έχει ξεκινήσει ήδη από το 2010, μέσω τού προγράμματος αναδοχής τής ΑctionAid.
Για τον σκοπό αυτό μέρος των εσόδων από το φιλανθρωπικό παζάρι που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σχολείο, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, θα διατεθούν στο Επίκεντρο, τη νέα δράση τής ActionAid στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή τού Σχολείου σε τέτοιες δράσεις αποτελεί μορφή εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους μαθητές στην αξία τής αλληλεγγύης και τής ενεργού συμμετοχής στα κοινά.
Η ActionAid συμπαραστέκεται στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, προτείνοντας έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης τού κοινωνικού και τού οικονομικού αποκλεισμού. Το Επίκεντρο είναι ένα κέντρο ενδυνάμωσης, ένας πολυχώρος δράσης και αλλαγής στον Δήμο Αθηναίων, στην περιοχή τού Κολωνού, που προσφέρει σε συνεργασία με πρωτοπόρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες, δωρεάν καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Για περισσότερες πληροφορίες epikentro.actionaid.gr