Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Κατά την εβδομάδα 19-24 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης οι Νορβηγοί καθηγητές Stian Bu Solgard και Anita Oltedal, οι οποίοι διδάσκουν Μαθηματικά, Φυσική, Τεχνολογία και Πληροφορική στο Sandnes Videregaende Skole στο Sandnes τής Νορβηγίας, με το οποίο το Α΄ Τοσίτσειο συνεργάζεται στα προγράμματα Erasmus+ "The Architecture of Society και Young Europeans Speak Up!!"
Η επίσκεψη των Νορβηγών καθηγητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κινητικότητας εκπαιδευτικών τού Erasmus+ KA101, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οργάνωση τής κινητικότητας έγινε από την υποδιευθύντρια και υπεύθυνη διεθνών προγραμμάτων τού Σχολείου κ. Ε. Δοδοπούλου σε συνεργασία με τον διευθυντή κ. Ι. Βακαλόπουλο και την υπεύθυνη για τα διεθνή προγράμματα τού Sandnes Videregaende Skole κ. R. Kristiansen Thordal.
Στόχος τού προγράμματος ΚΑ1 είναι να δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να ανταλλάξουν καλές διδακτικές πρακτικές επισκεπτόμενοι σχολεία ή παρακολουθώντας σεμινάρια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Νορβηγοί καθηγητές παρακολούθησαν πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων των καθηγητών κ. Εμμ. Φραγκουλοπούλου, Α. Χατζηορφανού, Μ. Τσιλπιρίδη, Μ. Σαρρή, ΒΠ. άββα και τού διευθυντή Ι. Βακαλόπουλου. Επίσης φιλοξενήθηκαν στις τάξεις των καθηγητών των Γυμνασίων Εκάλης κ. Ειρ. Ερμοπούλου, Δ. Δανάλη, Μ.  Νικολαΐδου και Α. Ξηρίδου.
Η εμπειρία αυτή απεδείχθη πολύτιμη τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες καθηγητές, αφού είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα και προγράμματα Ελλάδας και Νορβηγίας και επίσης να συζητήσουν για πολλά άλλα θέματα σχετικά με τη ζωή στο σχολείο. Τέτοιες μορφές συνεργασίας είναι πάντα αποτελεσματικές και εποικοδομητικές, καθώς διευρύνουν τους ορίζοντες τής σκέψης και επιφέρουν μια επιθυμητή από όλους ανανέωση τού τρόπου αντιμετώπισης τής σχολικής ζωής και των εκπαιδευτικών θεμάτων.
Οι Νορβηγοί καθηγητές από την πλευρά τους έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι Έλληνες συνάδελφοί τους, το επίπεδο των μαθημάτων στο Σχολείο, την οργάνωση τού προγράμματος τους, τη θερμή φιλοξενία και την πολιτισμική κληρονομιά τής Ελλάδας, καθώς επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς τής Αθήνας.