Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τού τμήματος Γ΄3 Θετικού Προσανατολισμού - Υγείας, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους κ. Μ. Λαγωνίκα και Ειρ. Τσαγκαράκη, επισκέφθηκαν την έκθεση BODY WORLDS στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που ασχολείται με τομείς τής επιστήμης όπως η υγεία, η ανατομία και η φυσιολογία, παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί με τη διαδικασία τής πλαστινοποίησης.

Ευρύτερος σκοπός των δημιουργών τής έκθεσης είναι η ανάδειξη τής αξίας τού ανθρώπινου σώματος, τής πολυπλοκότητας αλλά και των ορίων του.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τη λεπτομερή ξενάγηση σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες τού ανθρώπινου σώματος και τα απότελέσματα τού υγιούς αλλά και τού ανθυγιεινού τρόπου ζωής, όπως η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ.

Παρατήρησαν, επίσης, και συνέκριναν δείγματα οργάνων υγιών και ασθενών ατόμων, όπως πνεύμονες υγιών ατόμων και καπνιστών, για να τονιστεί η σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Τα πλαστινοποιημένα σώματα, εν είδει ζωντανών οργανισμών, απεικονίζουν τις θέσεις αυτών των οργάνων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.