Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για την επέτειο τού "ΟΧΙ" τής 28ης Οκτωβρίου από τους μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Το κλίμα ήταν συγκινητικό, καθώς μετά από δύο και πλέον έτη εορταστικής σιωπής, οι μαθητές μας, με την εμπνεσμεύνη καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσίασαν ένα υπέροχο θεατρικό δρώμενο.

Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι κ. Μαριέττα Καλαμαρά, Γεωργία Κοντού και Μάρκος Σαρρής.
Την επεξεργασία τού οπτικού υλικού η κ. Ελίζα Τσιλικούδη.
Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο θεατρολόγος κ. Κώστας Θεοδώρου και τα σκηνικά και την πρόσκληση η εικαστικός κ. Κυριακή Πρεβενιού.

Το χορωδιακό σύνολο δίδαξε και διηύθυνε η Συντονίστρια Μουσικής των Αρσακείων Σχολείων κ. Χριστίνα Βαρσάμη. Οι χορωδοί και οι μουσικοί απέδωσαν με εξαιρετική ευαισθησία όλα τα τραγούδια.
Στο σύνολο συμμετείχαν και οι απόφοιτοι, μέλη τού Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων, Ιάσονας Διακουμόπουλος και Βασιλική Παναγοπούλου, καθώς και ο Δημήτρης Αρβανίτης στην κιθάρα και το μπουζούκι.

Μετά την παράδοση τής Σημαίας και την καθιερωμένη απονομή των αριστείων και των βραβείων, η φιλόλογος κ. Ειρήνη Τσαγκαράκη εκφώνησε έναν εμπνευσμένο πανηγυρικό λόγο.

Παρά την απόσταση από το εορταστικό κλίμα, απότοκο τής πανδημίας μέσα στην οποία ατόνησαν τα εθνικά βιώματα, το Σχολείο μας έδωσε πάλι το έναυσμα για τη συνέχιση μιας λαμπρής παράδοσης εθνικών εορτών με παλμό και μήνυμα.