Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Δύο τμήματα Αγγλικών (Προσανατολισμού Business) τής Β΄ τάξεως τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Skills Club" τού British Council, το οποίο υλοποιήθηκε στο Σχολείο σε δύο συνεδρίες, στις 15 και 22 Μαρτίου 2023.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής ειδικής εκπαιδεύτριας, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με δεξιότητες οι οποίες καλλιεργούν την αντίληψή τους για την κοινωνική καινοτομία, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εργαστήρια κατά τα οποία οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν τη δική τους δράση κοινωνικής καινοτομίας, την οποία και παρουσίασαν.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα και επέδειξαν ευρηματικότητα, εκφράζοντας αξιόλογες ιδέες επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό αντίκτυπο.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Αθηνά Ξυραφά και Τόνια Αγγελοπούλου, οι οποίες και συνεργάστηκαν με την εκπαιδεύτρια κατά την υλοποίηση τού προγράμματος.