Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Δύο ομάδες μαθητών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, με τους συνοδούς καθηγητές τους, επισκέφθηκαν ξένα σχολεία, κατά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023, στο πλαίσιο διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+.

Το σχέδιο φέρει τον τίτλο "Heroes" και είναι προϊόν έμπνευσης και συνεργασίας καθηγητών από τρία σχολεία, οι οποίοι συνεργάζονται εδώ και χρόνια μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, με τη συγχρηματοδότηση τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, στο σχέδιο συμμετέχουν επίσης το το ολλανδικό λύκειο "Regionale Scholengemeenschap ‘t Rijks" (Bergen op Zoom, Ολλανδία) και το ιταλικό λύκειο "Liceo Scientifico Statale Galileo Galilei" (Κατάνη, Ιταλία).

Στόχος τού σχεδίου ήταν να προωθήσει μια βιωματική εκδοχή διδασκαλίας τής Ιστορίας.

Οι μαθητές εκπόνησαν συνθετικές εργασίες για ιστορικές προσωπικότητες που σφράγισαν με το έργο τους ολόκληρες εποχές και πρωτοστάτησαν σε σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές τού Σχολείου μας φιλοξένησαν τους ξένους συμμαθητές τους τον Ιανουάριο 2023 και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από αυτούς τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023, κατά τη δεύτερη φάση τού σχεδίου.

Την προετοιμασία και συνοδία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές κ. Μαριέττα Καλαμαρά, Αθανάσιος Λυμπέρης, Μάρκος Σαρρής, Ιωάννης Σωτηρόπουλος και Ευγενία Δοδοπούλου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και οπτικό υλικό πατήστε εδώ.