Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, κατά τον εορτασμό τής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου, έγινε η παράδοση τής Σημαίας από τον Διευθυντή τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Ο Σύλλογος των καθηγητών με τη 10η Πράξη του τής 18ης Οκτωβρίου 2023, αφού έλαβε υπόψη του την απόφαση τού Υπουργείου Παιδείας με αριθμό Γ4/150/24.2.2000 σχετικά με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών όρισε:

Ως σημαιοφόρο: τη μαθήτρια Ζόμπολα Αγγελική-Έλενα, τού Στυλιανού, και ως παραστάτες:

από την Γ΄τάξη: τους μαθητές Τσιλιγγίρη Ιωάννη, τού Βασιλείου, και Κοντιζά Δήμητρα-Κωνσταντίνα, τού Νικολάου

από τη Β΄τάξη: τους μαθητές Αναστασίου Στεφανία, τού Βασιλείου, και Γάτσο Κωνσταντίνο, τού Παναγιώτη

από την Α΄τάξη: τη μαθήτρια Βασιλείου Σοφία, τού Παναγιώτη.

Ο Διευθυντής, αφού παρέλαβε τη Σημαία από τον περυσινό σημαιοφόρο Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, την παρέδωσε στη νέα Σημαιοφόρο, λέγοντας:

"Σου παραδίδω τη Σημαία της πατρίδας. Μέσα στη βοή μιάς φλύαρης καθημερινότητας, οι ιαχές του ' 40 ακούγονται πολύ μακρινές. Οι ήρωες, πεσόντες στα βουνά της Αλβανίας, για κάποιους ίσως έχουν ξεχαστεί. Κρατούσαν όμως την ίδια Σημαία, που κρατάς και συ, κραυγάζοντας το όχι στον εχθρικό ζυγό. Η Σημαία αυτή σκέπασε τα οστά τους, όταν η σκαπάνη τα έφερε στο φως λίγα χρόνια πριν.
Ατενίζοντάς την, όπου γης, η ψυχή μας δονείται από συγκίνηση. Όταν η ιστορία ξεθωριάζει στη μνήμη των Ελλήνων του σήμερα, η Σημαία αυτή θυμίζει νικηφόρες μάχες, αίμα ηρώων, ποίηση και πολιτισμό. Τίμησέ την με επίγνωση και συναίσθηση χρέους απέναντι στους γενναίους προγόνους".

image001