Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 τα τμήματα Α΄3 και Α΄4 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης μετέβησαν στο Λαύριο, όπου πραγματοποίησαν καθαρισμό τής παραλίας "Καλοπήγαδο" (Βρωμοπούσι), σε συνεργασία με τη WWF και στο πλαίσιο αντίστοιχου σχεδίου δράσης τού Σχολείου.

Ήδη στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων τού 2022-23 το Σχολείο μας είχε υιοθετήσει τη συγκεκριμένη παραλία, μέσω σχετικού προγράμματος τής WWF. Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό τής παραλίας και την λεπτομερή καταγραφή των ευρημάτων σε διαδικτυακή πλατφόρμα, με στόχο να μελετηθούν τα ρεύματα στην Μεσόγειο θάλασσα και πώς αυτά μεταφέρουν τα υλικά στην ακτογραμμή.

Την υλοποίηση τού προγράμματος αυτή τη φορά ανέλαβαν οι μαθητές των τμημάτων Α΄3 και Α΄4, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα απορρίμματα από την παραλία και τα κατέγραψαν ανά κατηγορία, ώστε να αναρτηθούν στη σχετική πλατφόρμα τού προγράμματος.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση τού προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Εμμανουέλα Φραγκουλοπούλου και ο καθηγητής Βιολογίας κ. Μάρκος Σαρρής, ο οποίος και συνόδευσε τους μαθητές μαζί με τις κ. Ε. Δοδοπούλου και Α. Μαλάμου.