Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες τής εθελοντικής ομάδας τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κ. Ιωάννα Αλτάνη και κ. Γεωργία Κοντού, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Οι μαθητές μας συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό βιβλίων, στα οποία έγραψαν ευχές για τα νοσηλευόμενα παιδιά. Η παράδοση των βιβλίων έγινε στο προσωπικό τού νοσοκομείου στον χώρο υποδοχής. Τα βιβλία θα διανεμηθούν στα παιδιά από τους υπευθύνους τού νοσοκομείου.

Στην Ένωση «Μαζί για το παιδί» οι μαθητές μας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση τής οργάνωσης, παρέδωσαν «Breakfast Boxes» που είχαν ετοιμάσει και συσκευάσει οι ίδιοι. Τα "Breakfast Boxes" περιέχουν είδη για το πρωινό τής πρώτης ημέρας τού νέου έτους και θα διανεμηθούν από την ένωση σε συνεργαζόμενα ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο τού Σχεδίου Δράσης «Και θέλω και μπορώ», το οποίο τρέχει στο Σχολείο μας από ομάδα εκαπιδευτικών και προάγει τον εθελοντισμό στη σχολική κοινότητα. Με την αφορμή αυτή και εν όψει των Χριστουγέννων, οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με προθυμία και ευαισθησία και το αποτέλεσμα τής συνεισφοράς τους ήταν πρωτόγνωρο και αξιέπαινο!