Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, κατά το τρέχον σχολικό έτος, εκπονεί σχέδιο δράσης με τίτλο «Κοιτώντας τον διπλανό μου με ενσυναίσθηση». Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα θύματα τού σχολικού εκφοβισμού, μέσα από δραστηριότητες και καλές πρακτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τού φαινομένου στον χώρο τού Σχολείου.

Στο πλαίσιο τού σχεδίου δράσης, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές μας των Α΄ και Β΄ τάξεων παρακολούθησαν ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους τού Διαδικτύου από τον ψυχολόγο τής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γεώργιο Νάκο.

Ο δρ Γεώργιος Α. Νάκος είναι απόφοιτος Ψυχολογίας τού Πανεπιστημίου τού Essex και τού Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι δρ Ψυχολογίας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί ως ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τής Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και ως πραγματογνώμων σε υποθέσεις ανηλίκων. Έχει υπάρξει προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων, διαλέξεων και ημερίδων πάνω σε θέματα ψυχολογίας (διαχείρισης άγχους-στρες, ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, κυβερνοεκφοβισμού και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο).

Ο προβληματισμός των μαθητών ήταν έκδηλος και ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με πολλές ερωτήσεις προς τον ομιλητή. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η συντονίστρια τού σχεδίου και Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Άννα- Μαρία Σκουρτσή.