Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 τα τμήματα Α΄1 και Α΄2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα καθαρισμού τής παραλίας«Καλοπήγαδο» τής Λαυρεωτικής, την οποία έχει υιοθετήσει το Σχολείο μας.

Ο καθαρισμός γίνεται στο πλαίσιο τού προγράμματος τού WWF «Υιοθέτησε μια παραλία», το οποίο έχει ενταχθεί σε σχέδιο δράσης τού Σχολείου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο τού 2023, από τα τμήματα Α΄3 και Α΄4 και επαναλήφθηκε τώρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες τού WWF, τα απορρίματα συλλέγονται από την παραλία σχολαστικά και καταγράφονται σε λίστες, αφού ταξινομηθούν σε κατηγορίες.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με επιτυχία, χάρηκαν την ηλιόλουστη ημέρα κοντά στη θάλασσα και επισκέφθηκαν την παραλία τού Λαυρίου για να γευματίσουν. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά και υπάρχει η βούληση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τους μαθητές τής Α΄ τάξεως του Σχολείου μας.

Τους μαθητές των δύο τμημάτων συνόδευσαν η υπεύθυνη καθηγήτρια τού προγράμματος κ. Εμμανουέλα Φραγκουλοπούλου, η κ. Μαριέττα Καλαμαρά και ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος.