Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης συμμετείχε στον δημιουργικό διαγωνισμό «Αστέρι Ευχής 2023-2024» τού Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Συγκεκριμένα το τμήμα Ζώνης Πολιτισμού τής Α΄ τάξης με τίτλο "Καλλιτεχνικό Εργαστήρι", με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, δημιούργησε ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής για την κατηγορία «Σχεδίασε το αστέρι σου».

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι τής Ευχής" και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια συλλογική συμμετοχή, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο τού οργανισμού, τις προσωπικές ιστορίες και ευχές παιδιών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι της Ευχής ", αλλά και τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία τού εθελοντισμού και τής προσφοράς.

Το τμήμα συνεργάστηκε αρμονικά. Τα παιδιά πρότειναν τις ιδέες τους και ψήφισαν την ιδέα που αντιπροσώπευε το έργο τού Make-a-Wish. Η καλύτερη ιδέα για να ζωγραφιστεί στο αστέρι τής ευχής ήταν της μαθήτριας Μελίτης Μαραγκού. Με αφετηρία το έργο και την ευαισθησία που δείχνει αυτή η οργάνωση στα παιδιά, ζωγραφίσαμε ένα έργο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κάνουν μια ευχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη χρώματα!

Το σχέδιο και το χρώμα ανέλαβαν οι μαθήτριες  Μελίτη Μαραγκού, Μαριάνθη Κρούσκου, Χριστίνα Αλούπη, Μαρία Καρακατσάνη, Μαρία Βεντούρη, Άννα Παρασκευουλάκου και Έλσα Αϊδίνη.