Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η απονομή των βραβείων των 14ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης (ΑΛΟΤΕ), που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες όλων των Αρσακείων σχολείων να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αφουγκραζόμενοι τις εφηβικές τους ανησυχίες και να καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητες.

Την εκδήλωση, παρουσία των μελών τής κριτικής επιτροπής, παρακολούθησαν οι μαθητές/-τριες που έλαβαν μέρος με κάποιο έργο τους.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στους καταξιωμένους καλλιτέχνες τής επιτροπής.

Ιδέα που αναδείχθηκε με έμφαση από όλους ήταν ότι η τέχνη προσφέρει στην ύπαρξή μας «ευρυχωρία», κάνοντάς μας να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, που έλαβαν μέρος, και θερμά συγχαρητήρια στη Μαριτίνα Γάγγα, μαθήτρια τής Β΄ τάξης, που έλαβε το 3ο βραβείο για τη φωτογραφία της με τίτλο «Μόνο τα απαραίτητα» και στον Δημήτρη Κόλλια, μαθητή τής Γ΄ τάξης, που απέσπασε το 3ο βραβείο για το ποίημα «Θραύσματα ενός μονολόγου».

Ευχόμαστε στα παιδιά μας να συνεχίσουν τις αναζητήσεις τους και να βρίσκονται πάντα σε έναν δημιουργικό διάλογο με τον εαυτό τους και την κοινωνία.

Tα βραβευμένα έργα, καθώς και περισσότερα στοιχεία για την εκδήλωση θα είναι στη διάθεσή σας σε σχετική ανάρτηση που θα γίνει σύντομα στην ιστοσελίδα τού Σχολείου.