Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν με επιτυχία στην Ημερίδα Φυσικών Επιστημών, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2023, παρουσιάζοντας πειράματα ενώπιον προσκεκλημένων και μαθητών των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.

Τα παιδιά παρασκεύασαν αιθέρια έλαια, προέβησαν σε ποιοτικό έλεγχο προϊόντων με τη βοήθεια φυσικών δεικτών και πραγματοποίησαν τα πειράματα «Κυνηγώντας το μπλέ», «Φωτοηλεκτρικό φαινόμενο», «Ψάχνοντας μια δεύτερη Γη», «Οι αισθήσεις μας μπορούν να μας ξεγελάσουν».

Τόσο οι μαθητές που ασχολήθηκαν με τη διεξαγωγή και την παρουσίαση των πειραμάτων όσο και οι μαθητές που τα παρακολούθησαν συνειδητοποίησαν την αξία τής επιστημονικής γνώσης με τρόπο βιωματικό, με την πρακτική εφαρμογή όσων διδάσκονται.

Εκτός από τους 34 μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων που έλαβαν μέρος, η ομάδα τής Β΄ τάξης με τους μαθητές Παντελεήμονα Γιαγτζή, Σάββα Λεοντζάκο, Σταύριο-Διονύσιο Μίντζη και Εμμελίν Σερέτ-Παυλή κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό γνώσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής ημερίδας. 

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές κ. Α. Δημοπούλου, Μ. Μεταξά, Β. Νικολακόπουλος, Α. Παραρά, Π. Παρασκευόπουλος και Π. Παυλή.