Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Πρόγραμμα για την αγωγή των μαθητών στη συγχώρηση

Την εφετινή σχολική χρονιά 2021-2022οι μαθητές των Α΄3 και Α΄4 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Υ.ΠΑΙ.Θ. με τίτλο «Σύγκρουση και συνύπαρξη στο σχολείο και την κοινότητα», με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Θρησκευτικών κ. Αναστασίας Ανέστη, η οποία προηγουμένως είχε επιμορφωθεί, ώστε να αναλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Παρασκευή πρόσφορων στο μάθημα των Θρησκευτικών

Πριν ξεκινήσουν οι πασχαλινές γιορτινές ημέρες και κλείσει το Σχολείο, οι μαθητές τού Α΄2 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρασκεύασαν πρόσφορα και μικρούς άρτους, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών, με τη βοήθεια τής θεολόγου τους κ. Ελεάννας Αποστολάκη.

«Αντιγόνη» τού Ζαν Ανούιγ

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 εκπαιδευτικοί και μαθητές τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν στο Υπόγειο τού Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν την «Αντιγόνη» τού Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία τής Μαρίας Πρωτόπαππα.

Συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα 2022

Μαθητές και μαθήτριες τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα 2022 (Panhellenic Forensics Association Tournament 2022), που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου 2022, με συμμετοχή ομάδων από 18 ιδιωτικά σχολεία τής Αθήνας και τής Θεσσαλονίκης.

Το Σχολείο έλαβε μέρος με μία ομάδα πέντε μαθητών και μαθητριών τής Α΄ τάξης, οι οποίοι συμμετείχαν σε τέσσερα αγωνίσματα.
Οι μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν ήταν οι: Γιαγτζής Παντελεήμων (Group Discussion), Μαγγανά Άννα-Μαρία (Group Discussion), Μαρμαράς Κωνσταντίνος-Σταύρος (Impromptu Speech), Μαγγίδης Μάρκος (Group Discussion) και Παπαδογιάννη Δανάη (Oral Interpretation Dramatic)

H μαθήτρια Δανάη Παπαδογιάννη, μάλιστα, διακρίθηκε, καθώς κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 58 συμμετέχοντες.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασε η κ. Έλενα Αποστολοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.

Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία»

Στο πλαίσιο τής ευαισθητοποίησης των μαθητών τού Β΄Αρσακείου-Τοσιστείου Λυκείου Εκάλης στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και τής προσπάθειάς μας να καλλιεργήσουμε την αξία τού εθελοντισμού, τα τέσσερα τμήματα τής Α΄τάξεως του Σχολείου μας παρακολούθησαν μια διαδικτυακή ενημέρωση από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΜΑΦ) «Γαλιλαία».

Εθελοντική δράση - Επίσκεψη σε δομή συσσιτίων στον Πειραιά

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 ομάδα μαθητών/-τριών τού Β΄2 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, με συνοδούς καθηγήτριες την κ. Ανέστη και  Κακαβελάκη, επισκέφθηκαν μία από τις δομές συσσιτίων τής Ιεράς Μονής Πειραιώς.

Διδακτικές επισκέψεις Μαρτίου 2022

Στο πλαίσιο των δράσεων τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κατά τής βίας στο σχολείο, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, oι μαθητές τής Α΄τάξης παρακολούθησαν, στον κινηματογράφο Δαναό, πέντε επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (πατήστε εδώ).

International Masterclasses

Κάθε χρόνο περίπου 15.000 μαθητές λυκείου από 60 χώρες επισκέπτονται για μια ημέρα ένα από τα 225 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα τής περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα τής Φυσικής των Σωματιδίων, στο πλαίσιο της δράσης International Masterclasses.

Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης"

Το Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης συμμετείχε στο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης", που οργανώνεται από το Εθνικό́ και Καποδιστριακό́ Πανεπιστήμιό Αθηνών (Τμήμα Φυσικής) και την Ελληνική́ Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο κόσμος από την αρχή» 

Στο πλαίσιο τής ευαισθητοποίησης των εφήβων σχετικά με την έμφυλη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο, και με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμησή της, από τον μήνα Φεβρουάριο τού 2022, υλοποιείται στο Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης για τους μαθητές τής Β΄τάξης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο κόσμος από την αρχή»εδώ.