Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Globe at night
Ομάδα μαθητών τής Α΄ τάξης από τα τμήματα Α΄2 και Α΄4 τού Β΄ Αρσάκειου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, κατά την διάρκεια τής καραντίνας από 14 έως 23 Απριλίου και από 14 έως 23 Μαΐου 2020, πήραν την πρωτοβουλία συμμετοχής στο διεθνές πρόγραμμαGlobe at night, μέσω webex, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Μ. Μεταξά. Στόχος ήταν η συνεισφορά στον περιορισμό τού φαινομένου τής φωτορρύπανσης. Διαβάστε για το πρόγραμμα και τη φωτορρύπανση εδώ.

Μορφές των Γραμμάτων και των Επιστημών σε γκράφιτι στα Τοσίτσεια

Σχολική χρονιά 2019-2020: Μια ξεχωριστή χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Η πανδημία του κορωνοϊού που απλώθηκε απειλητικά στη χώρα μας, άλλαξε τα δεδομένα λειτουργίας όλων των δομών της κοινωνίας. Η νέα εποχή, που σταδιακά διαμορφώνεται βασισμένη σε ένα μεγάλο ποσοστό στην ψηφιακή τεχνολογία, είναι για τον κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο μία πρόκληση να βρει τις ισορροπίες του, να κρατήσει τον σταθερό βηματισμό του.
Είναι χρέος όλων μας να οικοδομήσουμε το ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της ζωής μας ενσταλάζοντας τα επιτεύγματα του σήμερα μέσα στον αξιακό και πολιτιστικό πλούτο που στο πέρασμα των αιώνων ο άνθρωπος διαμόρφωσε με την άοκνη προσπάθειά του.

Διδακτικές επισκέψεις

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού  επισκέφθηκαν τον café-πολυχώρο Λόγου-Τέχνης Mύρτιλλο. Ο χώρος λειτουργεί από τον Οκτώβριο 2013 και είναι μια καινοτόμος αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, για τη βιωσιμότητα τής οποίας είναι συνυπεύθυνοι όλοι οι εργαζόμενοι.

Θεατρική παράσταση

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το Παντοπωλείο» που παρουσίασαν οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου ΓυμνασίουΕκάλης με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Κ. Θεοδώρου και Αρχ. Σαββιδάκη.

"Μαθήματα Πολέμου" στο Εθνικό Θέατρο

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ» στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία τού Δημήτρη Λιγνάδη.

Ενημέρωση για τις ακαδημαϊκές σπουδές στη Γερμανία

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2010, στο Κλειστό Αμφιθέατρο τού Σχολείου, οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Γερμανικού Τμήματος τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν ενημέρωση από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και από εκπρόσωπο τής Γερμανικής Πρεσβείας, για τις ακαδημαϊκές σπουδές στη Γερμανία.

Διδακτικές επισκέψεις ξενόγλωσσων τμημάτων

Στις 17 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές των ξενόγλωσσων τμημάτων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικούς προορισμούς.

Διδακτική επίσκεψη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Πολυτεχνικού Τμήματος τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Εκπαιδευτικός Όμιλος “Le Monde”

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Le Monde”, παράρτημα στην Ελλάδα τής Γαλλικής Σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού “Le Monde”.

Ενημερωτική ομιλία για την "έξυπνη πόλη τού 21ου αιώνα"

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης παρακολούθησαν παρουσίαση τού καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Μούρτζη, με θέμα την "έξυπνη πόλη τού 21ου αιώνα".