Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων των 12ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης με θέμα τα «Όρια».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν από το το Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης 46 μαθητές με ποιήματα, χρωματικές συνθέσεις, φωτογραφίες, σκίτσα και μελοποιήσεις.


Αξιοσημείωτη ήταν η επιτυχία  τής μαθήτριας τής Γ΄ τάξης Όλγας-Στεφανίας Μαραλέτου, η οποία απέσπασε τρία πρώτα βραβεία: στον διαγωνισμό ποιήματος, φωτογραφίας και μελοποιημένου στίχου.
Η Όλγα στο τραγούδι της «Take 4» έγραψε τους στίχους στα Αγγλικά, τη μουσική, έκανε την ενορχήστρωση, έπαιξε ντραμς και τραγούδησε!

Βραβεύτηκαν επίσης οι μαθήτριες Νίκη Δρακοπούλου με το β΄ βραβείο ποίησης, η Μαρία Λατσού με το β΄ βραβείο χρωματικής σύνθεσης, η Αθηνά Μισαηλίδου με το γ΄ βραβείο σκίτσου και η Εμμανουέλα Κατσιγιάννη με το γ΄ βραβείο φωτογραφίας. 

Με εύφημο μνεία στη φωτογραφία διακρίθηκε ο μαθητής Μάρκος-Σωτήριος Αποστόλου.

Στους βραβευθέντες μαθητές τα μέλη των κριτικών επιτροπών απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές τού Σχολείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και μαθητές από το υπόλοιπα Αρσάκεια Σχολεία.

Αφού ανακοινώθηκαν τα έργα που διακρίθηκαν, οι μαθητές παρακολούθησαν τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, άκουσαν τα βραβευμένο κομμάτια μουσικής οργανικής σύνθεσης και τις βραβευμένες συνθέσεις μελοποιημένου στίχου, ενώ η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου διάβασε τα βραβευθέντα ποιήματα και διηγήματα των μαθητών.

Ακολούθησε συζήτηση με τους καλεσμένους λογοτέχνες και καλλιτέχνες, μέλη των κριτικών επιτροπών, την οποία συντόνισε ο Γιάννης Μετζικώφ, ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

Μέλη των κριτικών επιτροπών ήταν στην ποίηση ο Γιώργος Βέης και ο Θωμάς Τσαλαπάτης, στο διήγημα ο Νίκος Δαββέτας και ο Ηλίας Μαγκλίνης, στη χρωματική σύνθεση/σκίτσο ο Γιάννης Μετζικώφ και η Βίκυ Χατζηλάκου, στη φωτογραφία και ταινία μικρού μήκους ο Νίκος Βουτενιώτης και ο Αλέξανδρος Χαντζής, στη μουσική ο Μιχάλης Καλογεράκης, ο Παντελής Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία μελοποιημένων στίχων τού Οδυσσέα Ελύτη και Μιχάλη Γκανά από τους μουσικούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.