Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 διεξήχθη η α΄ (προκριματική) φάση τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας στα Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία. Ο διαρσακειακός αυτός διαγωνισμός αποτελεί πρόταση τού Προέδρου των Αρσακείων καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη και πηγάζει από την έγνοια του για τα γλωσσικά μας θέματα, η οποία έχει αποτυπωθεί στο σύνολο τού επιστημονικού του έργου.

Από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης συμμετείχαν 69 μαθητές, από τους οποίους προκρίθηκαν στη β΄ (τελική) φάση, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, τρεις μαθήτριες τής Β΄ τάξης, οι: Άννα-Μαρία Κωνσταντίου (Β΄2), Μελίνα Λαζάρου (Β΄2) και η Κατερίνα Φάρου (Β΄4). Νικήτρια τού διαγωνισμού από το Σχολείο μας αναδείχτηκε η μαθήτριά μας Μελίνα Λαζάρου.

Οι καθηγητές τού Σχολείου μας που συνέβαλαν στην υλοποίηση τού διαγωνισμού ήταν οι φιλόλογοι κ. Σ. Κοντονίκα, Γ. Κωνσταντακάκης, Ευφ. Ουσταμπασίδη και Ιω. Τσεκούρα, και στην τεχνική υποστήριξη η Υποδιευθύντρια κ. Μαράσλη, φυσικός, και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Αδ. Ξηρίδου.

Η βράβευση των 24 νικητών από όλα τα Αρσάκεια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει στο Αρσάκειο Ψυχικού την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!