Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Για 15η χρονιά διοργανώθηκαν οι Αγώνες Λόγου και Τέχνης (Α.ΛΟ.ΤΕ.) στα Αρσάκεια Σχολεία. Με αφορμή το ποίημα τού Ναζίμ Χικμέτ«Η πιο όμορφη θάλασσα», από τη συλλογή «Γράμματα στην αγαπημένη», οι μαθήτες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα και να αποτυπώσουν σε αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα, τις ασήμαντες φαινομενικά λεπτομέρειες που κάνουν τον κόσμο μας ένα γοητευτικό, μαγευτικό και ανεπανάληπτο σύμπαν... Οι μαθητές επιδόθηκαν σε έργα χρωματικής σύνθεσης και σκίτσου, φωτογραφίας και ταινίας μικρού μήκους, ποιήματος και διηγήματος, οργανικής σύνθεσης και μελοποιημένου στίχου.


Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των έργων των Αγώνων Λόγου και Τέχνης, που διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, δύο σε κάθε κατηγορία, και, συγκεκριμένα, για το διήγημα, από  τις Μαρία Παπαγιάννη και Ελένη Κατσαμά, για την ποίηση, από τις Μαρία Τοπάλη και Δανάη Σώζιου, για τα εικαστικά, από τους Αλίκη Ρήγου και Δημήτρη Σκουρογιάννη, για τη φωτογραφία, από τους Γκάρο Καλαϊτζιάν και Άγγελο Νικολόπουλο, για την ταινία μικρού μήκους, από τους Στέλιο Μωραϊτίδη και Αλέξανδρο Χαντζή και για την οργανική σύνθεση-μελοποιημένο στίχο, από τους Μιχάλη Καλογεράκη και Παντελή Καλογεράκη.
Την ανάγνωση των βραβευθέντων ποιημάτων και διηγημάτων πραγματοποίησε η ηθοποιός Θάλεια Σταματέλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή των βραβείων στους μαθητές από την κριτική επιτροπή. Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση μεταξύ των κριτών, την οποία συντόνισε ο Πάρις Δόμαλης, και ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών προς τους κριτές. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τον Μιχάλη Καλογεράκη να ερμηνεύει, ζωντανά στο θέατρο, με την κιθάρα του μελοποιημένη ποίηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, οι Διευθυντές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης, οι γονείς των μαθητών και όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στους Αγώνες Λόγου και Τέχνης.

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης συμμετείχε με πολλά έργα σε όλες τις κατηγορίες και απέσπασε πολλές διακρίσεις, με την ευθύνη και την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Μελίνα Λαζάρου διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο Διηγήματος, η μαθήτρια Πηνελόπη Μητσάκη με το Β΄ Βραβείο Ποίησης και με Έπαινο Φωτογραφίας, ο μαθητής Άγγελος Μπαλτατζής διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο Χρωματικής Σύνθεσης, η μαθήτρια Αμαλία Παριανού με Έπαινο Χρωματικής Σύνθεσης, η μαθήτρια Αγάπη Χαρτζουλάκη-Μάζου με το Β΄ Βραβείο Σκίτσου, η μαθήτρια Έλλη Μαγγίδη με το Γ΄ Βραβείο Σκίτσου, η μαθήτρια Εύα Καραγεωργίου με το Α΄ Βραβείο Φωτογραφίας. Με το Γ΄ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους διακρίθηκαν οι μαθήτριες Γεωργία-Μαρία Μαλεφάκη, Κρέουσα-Αναστασία Καράκου, Άννα-Μαρία Ψύχου, Αναστασία Γιαννακάκη. Τέλος, με Εύφημο Μνεία για την ταινία μικρού μήκους βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Νεφέλη Μακρυγιάννη, Αναστασία Μακρυγιάννη και Εκάβη-Δέσποινα Κωνσταντίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στους Αγώνες Λόγου και Τέχνης!

image001