Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τα παιδία παίζει… κυριολεκτικά!

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τής Β´τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με παράλληλη ηλεκτρονική έκδοση, είναι έτοιμο να δοκιμάσει και τις δικές σας γνώσεις!

Δωρεά απινιδωτή 

Από τα έσοδα τού ετήσιου φωτογραφικού ημερολογίου τού 2022 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης προέβη στην προμήθεια ενός φορητού αυτόματου απινιδωτή, κατασκευής A.M.I. Ιταλίας, τον οποίο δώρισε στο Σχολείο, ώστε να εξοπλιστεί περαιτέρω το κοινό ιατρείο Γυμνασίων – Λυκείων Εκάλης και να καλύπτεται ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα τής Εκάλης.

Μεταγλώττιση ταινιών στα Γερμανικά

Διαθεματικό μάθημα με τίτλο «Μεταγλώττιση ταινιών στα Γερμανικά» παρακολούθησαν οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος των Γερμανικών τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης στις 16 Μαΐου 2022.

Τα φυσικά υλικά στην τέχνη τής βυζαντινής αγιογραφίας

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Διονύσιος ο εκ Φουρνά με το λευκό τού τιτανίου (ΤiΟ2); Η βυζαντινή αγιογραφία με τη Χημεία; Η μαστίχα Χίου με τον χρυσό; Και η τέχνη με την προστασία τού περιβάλλοντος;

«Παίζουμε με το νερό;» (β΄μέρος)

Τα τμήματα Α΄2 και Α΄4 τού A΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων τού β΄ τετραμήνου, «Παίζουμε με το νερό;», έφτιαξαν, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, 5 επιτραπέζια παιχνίδια για το νερό, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ως προς αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Καλλιεργούμε με οικολογική και κοινωνική συνείδηση!

Ο βιολογικός λαχανόκηπος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης έχει δημιουργηθεί στα Σχολεία από το 2012.

Στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν στο εργαστήρι «Η νεολαία αναλαμβάνει δράση! Δράστε και εσείς!» στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε
Στο διαδραστικό αυτό εργαστήριο με θέμα τη βιωσιμότητα τα παιδιά ανακάλυψαν σε ποιες απειλές είναι εκτεθειμένος ο πλανήτης μας και πώς μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει στην εξάλειψή τους.

Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)

Οι μαθητές των Γ΄3 και Γ΄4 τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)» τού Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ώρα 11.00 έως 13.00.

"Το μεγάλο κύμα" τού Κατσουσίκα Χοκουσάι

Στη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2021-2022 οι μαθήτριες τής Ζώνης Πολιτισμού "Δημιουργούμε για το περιβάλλον" τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, δημιούργησαν, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, ένα ψηφιδωτό έργο μεγάλων διαστάσεων από... σκουπίδια!

Συνδιδασκαλία στο ποίημα τού Κ. Π. Καβάφη "Θερμοπύλες"

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 οι μαθητές τής Β΄3 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν σε ένα ξεχωριστό μάθημα Νεοελληνικής Γραμματείας, καθώς η φιλόλογος τού τμήματος κ. Ειρήνη Φαραντούρη προσκάλεσε την κ. Π. Κουτσιλιέρη, καθηγήτρια Αγγλικών και υπεύθυνη για τα διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, προκειμένου να προσεγγίσει το ποίημα "Θερμοπύλες" τού Κ. Π. Καβάφη μέσα από διαφορετικές μεταφράσεις στα Αγγλικά.