Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μοναδική παγκοσμίως τοιχογραφία της Οδύσσειας με «πινελιές» Αρσακείου!

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στον όροφο της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «Οδύσσεια» του ζωγράφου Γιώργου Κόρδη σε εκπροσώπους των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η παρουσίαση συνδέεται με τη συμμετοχή της Καθηγήτριας Φιλολόγου του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Ειρήνης Φαραντούρη στο εν λόγω έργο, δεδομένου ότι η ίδια ανέλαβε τη φιλολογική επιμέλεια.

Καλλιεργούμε (με) οικολογική και κοινωνική συνείδηση
Ο βιολογικός λαχανόκηπος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης αποτελεί τμήμα τού οικολογικού βιωματικού εργαστηρίου, το οποίο, μαζί με τον βοτανικό κήπο, λειτουργεί στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης από το 2012.
How Mechanisms Move Our Lives

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Γκαρμπολά και Σόφη, το σχολικό έτος 2020-2021 έλαβαν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με το έργο "How Mechanisms Move Our Lives". Σε συνεργασία με μαθητές από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Πορτογαλία οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν στους μηχανισμούς και στον ρόλο που έχουν στην καθημερινή ζωή μας.

IDEAS, eTwinning Project 2020-2021

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Παναγιώτα Θεοδωροπούλου, το σχολικό έτος 2020-2021 έλαβαν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμαeTwinning με το έργο “IDEAS” (International Day Etwinning Adventurers), σε συνεργασία με μαθητές από 15 χώρες από την Ευρώπη ώς την Ασία και την Αμερική.

Τοιχογραφίες για τον εορτασμό τής Ελληνικής Επανάστασης

Στο πλαίσιο τής Ζώνης Πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές τής Επανάστασης» οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, χωρισμένοι σε ομάδες, ζωγράφισαν δύο τοιχογραφίες για τις διαδρομές τής Επανάστασης τού 1821 μέσα από την τέχνη.

Δειγματική ανασκαφή στο Αρχαιολογικό Πάρκο 

Τον Μάιο και τον Ιούνιο τού 2021 μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δειγματική ανασκαφή» στο Αρχαιολογικό Πάρκο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά τής διασποράς τού κορωνοϊού.

Μαθητική φωτογραφική λέσχη

Οι μαθητές τής Φωτογραφικής Λέσχης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, αφού ασχολήθηκαν με ασκήσεις, φωτογραφικές εφαρμογές, προβολές για τεχνικά θέματα φωτογραφίας, φωτογραφικά πρακτορεία, διάσημους φωτογράφους και την ιστορία τής φωτογραφίας, παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μια έκθεση στον χώρο τού Σχολείου, στις 10 Ιουνίου 2021.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους...

Στο μάθημα τής Ζώνης Πολιτισμού με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους» οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης περιηγήθηκαν στον κόσμο τής ζωγραφικής και χωρισμένοι σε ομάδες φιλοτέχνησαν ένα έργο ζωγραφικής μεγάλης κλίμακας, συγκεκριμένα μια τοιχογραφία τής Μινωικής Κρήτης.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων (International Museum Day)

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Διεθνής Ημέρα τής Γης (EARTH DAY 2021)

Η 22η Απριλίου έχει οριστεί επίσημα από τον ΟΗΕ ως η Διεθνής Ημέρα τής Μητέρας ΓηςΤην ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για έναν καθαρό πλανήτη.