Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, που συμμετείχαν με έργο τους στους 10ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης παρακολούθησαν, στο Αρσάκειο Ψυχικού, την τελετή απονομής των βραβείων.
Στο α΄ μέρος τής εκδήλωσης τα μέλη των κριτικών επιτροπών συζήτησαν για τον διάλογο των τεχνών και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για θέματα σχετικά με τον καλλιτέχνη και τη διαδικασία τής δημιουργίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η τεχνολογία να επηρεάσει σήμερα τη διαδικασία αυτή.
Τη συζήτηση συντόνισε ο ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν στους διαγωνισμούς ταινίας μικρού μήκους, οργανικής σύνθεσης και μελοποιημένου στίχου και παρουσιάστηκαν τα έργα που απέσπασαν το πρώτο βραβείο.
Στο β΄ μέρος παρών ήταν και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ο οποίος διάβασε το ποίημα που αποτέλεσε την αφόρμηση για όλους τους διαγωνισμούς και απευθύνθηκε στους μαθητές φανερά συγκινημένος.
Στη συνέχεια οι ταλαντούχοι μουσικοί Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης ερμήνευσαν το «Αυτοί παιδί μου δεν», σε μελοποίηση των ίδιων.
Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες ποίησης, διηγήματος, ζωγραφικής σύνθεσης και σκίτσου και η παρουσίαση των πρώτων βραβείων.
Την ανάγνωση των διηγημάτων και των ποιημάτων έκανε η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών ανάμεσα στα παιδιά και τους καλλιτέχνες, καθώς επίσης και την απονομή των βραβείων.
Από το Σχολείο μας βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές:
Νικηφόρος Σταφυλίδης, α΄ βραβείο φωτογραφίας, Δημήτριος Συμεωνίδης, γ΄ βραβείο φωτογραφίας, Κατερίνα Χαραλάμπους, γ΄ βραβείο σκίτσου, Χριστίνα Αγάθη, β΄ βραβείο χρωματικής σύνθεσης και Κωνσταντίνος Σιδερής, γ΄ βραβείο χρωματικής σύνθεσης.