Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης βραβεύθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για τα eTwinning έργα: “Young Agents 0017 for a better world”, “GenZ Schools”, “Healthier and Happier Together” και “Public Secret”, που υλοποίησαν μαθητές τής Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης των εκάστοτε χωρών στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης τής δράσης.

Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους.
Στους μαθητές προσφέρει μια ενίσχυση στην προσπάθειά τους, ενώ στο Σχολείο γενικότερα μια δημόσια επιβεβαίωση τής δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μια ευρωπαϊκή συνεργασία.

Για το έργο με τίτλο “Young Agents 0017 for a better world ”, με θέμα τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης ανέφερε πως τα θετικά σημεία τού έργου ήταν τα πολλαπλά προϊόντα που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία των σχολείων, η ενεργός εμπλοκή των μαθητών στις διάφορες δραστηριότητες και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών σε διακρατικές ομάδες.
Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου "Young Agents 0017 for a better world" πατήστε εδώ

Για το έργο με τίτλο “Healthier and Happier Together”, για τη δημιουργία ενός όμορφου, αειφόρου σχολείου και κοινωνίας μέσα από την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου διαβίωσης, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης εντυπωσιάστηκε από την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες, ώστε μέσα από συνεργατική δουλειά να προκύψουν τα κοινά τελικά προϊόντα: το βιβλίο με τις παροιμίες, οι ψηφιακές healthy και detox πυραμίδες, τα πόστερ και οι κανόνες για την ψηφιακή ασφάλεια, το σχολείο των ονείρων των μαθητών, η εφημερίδα για το αειφόρο σχολείο κ.ά.
Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου “Healthier and Happier Together” πατήστε εδώ

Για το έργο με τίτλο “Public Secret ”, που είχε ως στόχο οι μαθητές να εξερευνήσουν διαφορετικές, επιλεγμένες μεθόδους για την απόκρυψη πληροφοριών, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες κωδικοποίησης και υπολογισμού.
Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου “Public Secret ” πατήστε εδώ.

Για το έργο με τίτλο “Gen Z Schools ” για τη δημιουργία ασφαλούς και φιλικού σχολικού περιβάλλοντος, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης τόνισε την πρωτότυπη θεματολογία του. 
Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου “GenZ Schools” πατήστε εδώ

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας καθώς και στην ομάδα των εκπαιδευτικών για την εξαιρετική συνεργασία!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Αθηνά Γκαρμπολά και Αθηνά Ξυραφά