Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές μας επισκέπτονται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ταξιδεύουν στην ιστορία μας...

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, οι μαθητές των τμημάτων Α΄3 και Α΄4 επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Την Πέμπτη 9 Δεκεεμβρίου 2021 όλοι οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που στεγάζεται σε ένα κτήριο μοναδικής αισθητικής στην καρδιά τής Αθήνας .

e-Twinning Christmas Activities

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι μαθητές της Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, που συμμετέχουν στο e-Twinning έργο “Public Secret”,  δημιούργησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες με κωδικοποιημένα μηνύματα για να ανταλλάξουν ευχές με τους συμμαθητές-εταίρους από τη Σερβία.

Συμμετοχή σε προγράμματα e-Twinning

Το Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης υλοποιεί από το 2012 με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning και τα μαθητικά έργα, που εκπονούνται από τους μαθητές μας, βραβεύονται κάθε χρόνο με Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας.

Χριστούγεννα - δράσεις

Ενόψει των Χριστουγέννων τού 2021, εμείς, οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, μαζί με τους καθηγητές μας, σχεδιάσαμε με κοινωνική ευαισθησία και πραγματοποιούμε ποικίλες δράσεις για να ενισχύσουμε το έργο των ιδρυμάτων"Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία" (Άνοιξη Αττικής) τής Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων - Παιδιών Νοητικά Υστερούντων,, και «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα».

Οι μαθητές μας στη διαδραστική έκθεση Φυσικής "Planet Physics" 

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές των τμημάτων Β΄3 και Β΄4 τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση Φυσικής "Planet Physics" στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και γνώρισαν φυσικά φαινόμενα και νόμους που διέπουν τον κόσμο.

Πρόγραμμα για τη διαχείριση τού άγχους 

Κατά τη διάρκεια τού Νοεμβρίου 2021οι μαθητές όλων των τμημάτων τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν πρόγραμμα για τη  ως προς τα διαγωνίσματα, με στόχο να εντοπίσουν τις πηγές του και να το αμτιμετωπίσουν ικανοποιητικά.

Πρόγραμμα για την ενδυνάμωση τήςς προσαρμογής των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια τού Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές όλων των τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν πρόγραμμα για την ενδυνάμωση τής προσαρμογής τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για τη βελτίωση τής οργάνωσης και διαχείρισης τού χρόνου τους.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές τού Α΄1 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφτηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην Πλάκα.

Επισκέψεις μαθητών τής Γ΄  τάξης στις πρεσβείες τού Καναδά, τής Σερβίας και τής Αιγύπτου

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, το οποίο οργανώθηκε διαδικτυακά από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στις 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρεσβεία τού Καναδά.