Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης παρουσίασαν την εορτή λήξης τού σχολικού έτους με τίτλο «Ένας γάτος μια φορά!» και με θέμα τη διαφορετικότητα.
Η θεατρική διασκευή προέκυψε από το βιβλίο των κ. Κ. Μάγου και Γ. Γκανάτσιου «Ένας γάτος μια φορά!» σε στίχους και μουσική τραγουδιών τής κ. Τ. Ζωγράφου.  Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική προσαρμογή, την απόδοση τού κειμένου καθώς και την αφήγηση τής παράσταση έκανε η κ. Φίλια Δενδρινού. Τη διδασκαλία των ρόλων ανέλαβε οι κ. Φίλια Δενδρινού και Δήμητρα Δακτυλίδη, ενώ τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου. Η κ. Δήμητρα Δακτυλίδη δίδαξε στα παιδιά τα τραγούδια τού έργου, ενώ η ίδια σε συνεργασία με τις κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου είχαν τη μουσική επιμέλεια τής παράστασης. Τα κοστούμια επιμεληθήκαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Υπεύθυνη σκηνογραφίας ήταν η κ. Κατερίνα Φρούντζου (προϊσταμένη τού Γ΄ Νηπιαγωγείου), με ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από τις κ. Ξένια Γεωργούλα, Δήμητρα Δακτυλίδη, Χάιδω Δρυμαλίτου, Μαρία Ευθυμίου, Ζωή Λουσίδου και Βούλα Μπέη. Οι κ. Δήμητρα Δακτυλίδη, Μαρία Ευθυμίου και Ξένια Γεωργούλα αποτέλεσαν την ομάδα σκηνικών αντικειμένων. Τη διεύθυνση σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και η ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Ρενάτα Δινιόζου, Μαρία Κουτρούβη, Βούλα Μπέη καιΚική Χαλάτα. Η κ. Φίλια Δενδρινού επιμελήθηκε τον σχεδιασμό τού φωτισμού και τού ήχου. Βοηθός ηχολήπτη ήταν η κ. Ειρήνη Νικήτα και τέλος την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊσταμένη τού Β΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊσταμένη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου). Την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).

 Οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν για μία βραδιά σε γατο-ηθοποιούς, χόρεψαν, τραγούδησαν, διασκέδασαν και με αυτόν τον τόσο δημιουργικό και χαρούμενο τρόπο κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα τής αποδοχής τής διαφορετικότητας, καθώς και τής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των άλλων.


Δείτε εδώ το έντυπο τής εκδήλωσης