Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η θεατρική παράσταση «Γέλιο που πάει παντού..» από τα παιδιά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, που πραγματοποιήθηκε 22 Μαΐου 2015, σηματοδότησε την ολοκλήρωση τού σχολικού έτους. Κατά τη διάρκειά του δόθηκαν στα νήπια και στα προνήπια οι κατάλληλες ευκαιρίες και τα ερεθίσματα να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα και να υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις με θέμα "Ανακαλύπτουμε τα συναισθήματά μας".
Η παράσταση ήταν θεατρική διασκευή τού γνωστού μουσικού παραμυθιού «Ο Γαργαλιστής» τού Δημήτρη Μπασλάμ. Τη θεατρική διασκευή ανέλαβε κ. Φίλια Δενδρινού, ώστε να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά μέσα από τις σκηνές και τους νέους ρόλους που δημιούργησε. Οι μικροί μαθητές εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, ερμήνευσαν τους ρόλους τους στη σκηνή τού θεάτρου, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν.
Στη θεατρική παράσταση, ο Γαργαλιστής, με μια καρό τσάντα γεμάτη  μπουκάλια γέλιου, συναντά παιδιά χαρούμενα και λυπημένα. Από τα χαρούμενα παιδιά παίρνει λίγη από τη χαρά που περισσεύει, για να τη μοιράσει στα παιδιά που είναι λυπημένα, δίνοντας στους μικρούς πρότυπο κοινωνικής ευαισθησίας και αρμονικής συνύπαρξης.
Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή και την απόδοση τού κειμένου είχε η κ. Φίλια Δενδρινού. Τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ τους ρόλους δίδαξε η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου. Τα τραγούδια τής παράστασης δίδαξε στα παιδιά η κ. Μαρίνα Τζούλη και μελοποίησε δύο από αυτά. Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Άννα Κολτσιδοπούλου. Τον σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι κ. Φωτεινή Κοντού και Έρη Παπαγεωργίου. Τη διεύθυνση τής σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ στην ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Μαρία Κουτρούβη, Κική Χαλάτα και Ευτυχία Ανδρέου-Ζαμπέλη. Η κ. Φίλια Δενδρινού επιμελήθηκε επίσης τον φωτισμό και τον ήχο. Βοηθός ηχολήπτη ήταν η κ. Έρη Παπαγεωργίου και, τέλος, την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊσταμένη τού Β΄ Νηπιαγωγείου), Κατερίνα Φρούντζου (προϊσταμένη τού Γ΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊσταμένη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου). Την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Ι. Παρασκευόπουλος, η Επόπτρια των Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου και η σχολική σύμβουλος τής περιφέρειας των Σχολείων κ. Μ. Σαλαγιάννη, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την επιτυχία τής γιορτής. Την παράσταση παρακολούθησε, επίσης, η αντιπρόεδρος τής Unicef Ελλάδας κ. Σοφία Τζιζίκου, η οποία βράβευσε το Νηπιαγωγείο για τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια τής χρονιάς με αφορμή τα εκπαιδευτικά προγράμματα τής Unicef. Ο τίτλος τής παράστασης «Γέλιο που πάει παντού» είναι και ένας από τους στόχους τής Unicef για όλα τα παιδιά του κόσμου: να είναι χαρούμενα, υγιή και γελαστά.



prosklisi Gelio2a