Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μια κάρτα για τη γιορτή τής μητέρας

Με αφορμή την καθιερωμένη Γιορτή τής Μητέρας, τη 2η Κυριακή τού Μαΐου, τα νήπια και προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης ετοίμασαν, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους και με πολλή αγάπη, μια όμορφη κάρτα για τη μητέρα τους.

Αγώνες ταχύτητας

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού SHTEAM, στις 11 Απριλίου 2022 τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης δημιούργησαν με απλά υλικά τα δικά τους αυτοκινητάκια.

Γνωριμία με τις παραδοσιακές φορεσιές...

Με αφορμή την προετοιμασία τής επετειακής εορτής τής 25ης Μαρτίου, τα νήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, στις 16 Μαρτίου 2022, γνώρισαν καλύτερα τον τρόπο ενδυμασίας των Ελλήνων εκείνης τής εποχής.

Ανάγλυφη ζωγραφική με αλάτι

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων τού SHTEAM, τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, στις 2 Μαΐου 2022, δημιούργησαν αγαπημένες εικόνες που μπορεί κανείς να δει στην πόλη του.

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού...

Στο πλαίσιο των πασχαλινών δραστηριοτήτων, στις 15 Απριλίου 2022 τα νήπια και ταπρονήπια των Αρσακείων-Τοσιτείων Νηπιαγωγείων Εκάλης έπαιξαν το κυνήγι των πασχαλινών αβγών.

Πασχαλινές δημιουργίες στην Πρωινή Απασχόληση

Τα παιδιά των τμημάτων τής Πρωινής Απασχόλησης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές, έφτιαξαν το καθένα το δικό του χαρούμενο πασχαλινό λαγουδάκι, με την καθοδήγηση των υπευθύνων των τμημάτων κ. Φωτεινής Κοντού, Στέλλας Γλυνού και Ιωάννας Γούλα.

Πασχαλινά κουλουράκια και αβγά

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα οι νηπιαγωγοί μίλησαν στα παιδιά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης για το νόημα τής μεγάλης αυτής χριστιανικής γιορτής και για διάφορα πασχαλινά έθιμα τής πατρίδας μας.

Πασχαλινή πράξη Αγάπης

Τα παιδιά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, ως προσφορά Αγάπης για την εορτή τού Πάσχα, έφτιαξαν πασχαλινά καλαθάκια, τα οποία γέμισαν με τα κουλουράκια που έπλασαν και τα κόκκινα αβγά που έβαψαν.

Μαρουλομαζέματα...

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 όλα τα παιδιά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης μάζεψαν από τον λαχανόκηπο τού Σχολείου, με τη βοήθεια των κηπουρών, τα μαρουλάκια που είχαν φυτέψει στην αρχή τής σχολικής χρονιάς.

Εορτή 25ης Μαρτίου 2022

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης η γιορτή τής 25ης Μαρτίου για τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου και την Επανάσταση τού 1821, στον χώρο εκδηλώσεων τού Σχολείου.