Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Πράξη αγάπης

Κάθε χρόνο τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης ενισχύουν φορείς που έχουν στόχο την προστασία και τη βοήθεια παιδιών με οικονομικά, ιατρικά ή συναισθηματικά-ψυχολογικά προβλήματα.

Ζωγραφίζοντας τη μουσική!

Μια από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δράσεων τής Μουσικής Αγωγής στην τηλεκπαίδευση είχε ως στόχο τα παιδιά των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης να ακούσουν δύο διαφορετικά ως προς το ύφος μουσικά έργα, αποτυπώνοντας τη μελωδία μέσω τής ζωγραφικής. 

Ηχοτοπία...

Κατά τη διάρκεια των δράσεων τής Μουσικής Αγωγής στην τηλεκπαίδευση και συζητώντας με τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης για τους ήχους που μας περιβάλλουν, δόθηκε η ευκαιρία σε όποιο παιδί ήθελε να φτιάξει μια ζωγραφιά στην οποία θα αποτυπώνονταν οι ήχοι από ένα τοπίο/μέρος που θα επέλεγε.

Ο τυχερός τής χρονιάς!

Τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης με μεγάλο ενθουσιασμό έκοψαν τη βασιλόπιτα που μόνα τους παρασκεύασαν, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο κύκλος τού ψωμιού…

Τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, αφού έμαθαν για τον κύκλο τού ψωμιού και πώς γίνεται από το σποράκι το ψωμάκι, φύτευσαν στην τάξη τους το δικό τους σιτάρι για να δουν πώς μεγαλώνει. Στη συνέχεια έφτασε η ώρα να ζυμώσουν.

Μαρούλια από το δικό μας μποστάνι…

Τα μαρούλια που είχαν φυτέψει τα νήπια και τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης στο λαχανόκηπο τού Σχολείου μεγάλωσαν!

Γράμμα στον Αϊ- Βασίλη από τα παιδιά τού ΔΠ΄1

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες τής φετινής χρονιάς τα προνήπια τού τμήματος ΔΠ΄1 των  δεν έχασαν το κέφι τους και εννοείται πως δεν ξέχασαν ναγράψουν το γράμμα τους στον Αϊ Βασίλη

Μαγικά Χριστούγεννα από τα παιδιά τού ΒΠ΄1!

Τα Χριστούγεννα ήρθαν ξανά, όμως φέτος τα γιορτάζουμε διαφορετικά και διαδικτυακά!

Από το ΑΠ΄1 με αγάπη!

Αν και οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές για όλους, τα παιδιά βρήκαν, όπως πάντα, τρόπο να τις χαρούν και να δώσουν σε όλους μηνύματα αγάπης και ελπίδας!

Ευχές για καλή χρονιά από τα παιδιά τού ΔΝ΄1

Μέσα σε κλίμα εορταστικό τα παιδιά τού τμήματος ΔΝ΄1 των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης στέλνουν τις δικές του μοναδικές ευχές και ξεχωριστές ζωγραφιές για μια όμορφη νέα χρονιά!