Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Κατασκευή στην πρωινή και τη μεσημβρινή απασχόληση

Στις 25 Ιουνίου 2021, τελευταία ημέρα τού σχολείου τα νήπια και προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, με πολύ ενθουσιασμό, πήραν σπίτι τους το παιχνίδι που κατασκεύασαν στην πρωινή και τη μεσημβρινή απασχόληση.

Αποχαιρετάμε το Σχολείο μας…

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στους εξωτερικούς χώρους των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης οι γονείς και οι μικροί μαθητές προσήλθαν στο Σχολείο, σε προγραμματισμένο ραντεβού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τής πανδημίας.

Δημιουργούμε τις δικές μας μελωδίες

Με οδηγό την αγάπη των παιδιών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης για τη μουσική και την επιθυμία τους να φτιάχνουν τις δικές τους μελωδίες, δημιουργήθηκαν πεντάγραμμα, ένα για κάθε παιδί, αλλά και χρωματιστές νότες, όπου κάθε χρώμα αντιστοιχούσε σε μία νότα από την «σκάλα τού ντο» (κόκκινη-ΝΤΟ, πορτοκαλί-ΡΕ, κίτρινη-ΜΙ, λαχανί-ΦΑ, πράσινη-ΣΟΛ, μπλε-ΛΑ, μωβ-ΣΙ, κόκκινη-ΝΤΟ).

Καλό καλοκαίρι

Μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Ελληνική Σημαία

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης τού 1821 οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης έμαθαν για την ελληνική σημαία, την προέλευση και την σημασία της.

Η Άλωση τής Κωνσταντινούπολης

Την εφετινή χρονιά 2020-2021 τα παιδιά των Αρσακείων-Τοσίτσειων Νηπιαγωγείων Εκάλης, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821, τίμησαν τον αγώνα των Ελλήνων με τα έργα τους.

Διαδικτυακή συνάντηση με την συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά

Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία, τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης επέλεξαν να μελετήσουν τα παιδιά το παραμύθι «Ο Φάρος με τα χίλια μυστικά», τής Μαριλένας Καββαδά (εκδόσεις Διάπλους).

Ένα πολεμικό καράβι, βγαλμένο από τις ναυμαχίες της Επανάστασης-Τμήμα ΔΠ1

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση τού 1821 τα προνήπια τής κ. Αντιγόνης Κουλέτση (τμήμα ΔΠ΄1) των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, αφού μίλησαν διεξοδικά για την εποχή τής Τουρκοκρατίας και την Ελληνική πανάσταση, ασχολήθηκαν με τις ναυμαχίες και τον αγώνα των Ελλήνων στη θάλασσα.

Το Κρυφό Σχολειό - Τμήμα ΑΠ΄1

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τα γεγονότα τής Ελληνικής Επανάστασης και τη ζωή των Ελλήνων κατά την περίοδο τής Τουρκοκρατίας.

Τα Κλεφτόπουλα - Τμήμα ΒΠ΄1

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης οργάνωσαν πολλές δράσεις ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την εποχή τής Τουρκοκρατίας και τα γεγονότα τής Ελληνικής Επανάστασης.