Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα παρακολουθήσουν διαδραστική παρουσίαση στα Αγγλικά από τον κ. Francis Baker. Ο ομιλητής με βιωματικό τρόπο θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την προστασία τού πλανήτη και θα συζητήσει μαζί τους επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα, όπως την κλιματική αλλαγή.

Τον Φεβρουάριο 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα επισκεφθούν το Μουσείο Αργυροτεχνίας, όπου θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το ελατάκι που δεν τού άρεσαν τα φύλλα του».

Τον Φεβρουάριο 2020 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κάστρο τής πόλης των Ιωαννίνων και στα μνημεία τής ακρόπολης τού Ιτς Καλέ με ταυτόχρονη ερμηνευτική προσέγγιση των εκθεμάτων τού Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.
Τα παιδιά θα ξεναγηθούν από τον κ. Κωνσταντίνο Βέργο, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναλάβει και την προετοιμασία τους με ενημέρωση την προηγούμενη ημέρα στο Σχολείο.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν εφέτος οι μαθητές με τίτλο «iSHTEAM: Ταξίδι στον χρόνο, 753 π.Χ.-1453 μ.Χ.».

Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής επετείου τής απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα συμμετάσχουν στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο τής πόλης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2020, το πρωί, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν στους μαθητές όλων των τάξεων τού Σχολείου αφιέρωμα για την επέτειο τής απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21 Φεβρουαρίου).

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα επισκεφθούν, τον Φεβρουάριο 2020, το κάστρο τής πόλης των Ιωαννίνων. Θα περπατήσουν στα γραφικά του σοκάκια και θα μάθουν να αναγνωρίζουν βασικά στοιχεία τής αρχιτεκτονικής του.

Τον Φεβρουάριο 2020 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, όπου θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ο ναός τού Απόλλωνα και η λατρεία στην Αμβρακία».