Αρσάκεια Ιωαννίνων
Αγιασμός 2023 
Με γελαστά πρόσωπα μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά με τον Αγιασμό, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.


Με το πέρας τού Αγιασμού η  Διευθύντρια  κ. Ελένη Παπανικολάου καλωσόρισε όλα τα μέλη τής αρσακειακής σχολικής κοινότητας με ευχές και ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια νέα σχολική χρονιά δημιουργική και χαρούμενη.

Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής  Διακυβέρνησης κ. Φώτης Βάββας, η πρώην Σχολική Σύμβουλος κ. Έφη Θεοδωροπούλου και η Πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου κ. Σόνια Φάτσιου, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας υγεία και πρόοδο!
10ο «RUN GREECE Ιωάννινα» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μαθητές/-τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων συμμετείχαν, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στο 10ο «RUN GREECE Ιωάννινα» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣπου διοργανώθηκε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. |

"Ημέρα Καριέρας 2023" - Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τής συνεργασίας τους με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αποτελώντας έναν σημαντικό εκπαιδευτικό φορέα τής περιοχής, συμμετείχαν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στην "Ημέρα Καριέρας 2023" στο Συνεδριακό Κέντρο τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Κάρολος Παπούλιας", που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού Δημοτικών τής Π.Ε. Ιωαννίνων 2022-2023

Μια γιορτή του αθλητισμού γεμάτη ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα!

Μια αλλιώτικη ενδοσχολική επίσκεψη

«Ποιοι είναι οι μεγάλοι συμμαθητές; Πώς είναι το σχολείο τους εκεί απέναντι από το δικό μας; Πόσο δύσκολα να είναι άραγε τα μαθήματά τους; Αν και είναι πιο μεγάλοι, γιατί οι τσάντες τους είναι πιο ελαφριές από τις δικές μας;».

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι τού Σχολείου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων υποδέχθηκαν τον μήνα Μάιο κατασκευάζοντας το πρωτομαγιάτικο στεφάνι τού Σχολείου με άνθη από τον κήπο ή τη γειτονιά τους.

Η συγγραφέας  Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη στο Σχολείο

Η βραβευμένη Γιαννιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη επισκέφθηκε το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, προκειμένου να συζητήσει με τους μαθητές όλων των τάξεων τού Σχολείου για τα βιβλία της, τα οποία τα παιδιά επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας.

«ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ!», Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων τού Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων τού Παιδιού, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄ και Δ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων συμμετείχαν, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, σε βιωματικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα Δικαιώματα τού Παιδιού.

Μαθαίνουμε Αγγλικά, γνωρίζουμε έθιμα και παραδόσεις τού Νοεμβρίου

Στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων οι μαθητές μαθαίνοντας Αγγλικά γνωρίζουν συγχρόνως και τον πολιτισμό των χωρών στις οποίες ομιλείτε η αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και τη διδακτέα ύλη τής τάξης τους, γνωρίζουν πολιτισμικά στοιχεία τής Βρετανίας και όχι μόνο. Συχνά την αφορμή δίνουν οι σύγχρονοι μέθοδοι διδασκαλίας βρετανικών εκδοτικών οίκων.

Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης τής Γερμανίας (Bundesweiter Vorlesetag)

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης στη Γερμανία, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Γερμανικού τμήματος τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων έλαβαν μέρος, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, σε ένα διαφορετικό διαδικτυακό μάθημα στη γερμανική γλώσσα με θέμα "Virtuelle Vorlesestunde auf A-Niveau: Familie auf Probe" που διοργανώθηκε από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Klett.