Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στην Αρχαία Δωδώνη (Γ΄ τάξη)

Στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές τής NASA», που υλοποιείται από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων ξεναγήθηκαν, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, τον αρχαιολογικό χώρο τής Δωδώνης.

1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών Και Πολιτικών Επιστημών

Μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, στις 5, 6 και 7 Απριλίου 2024, συμμετείχαν στις εργασίες τού 1ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Ενεργός πολιτειότητα. Πολίτης στο σχολείο - Πολίτης τού κόσμου».

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών

Με στόχο την καλλιέργεια τής μαθηματικής σκέψης οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων συμμετείχαν και εφέτος, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών«Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «Ο μικρός Ευκλείδης».

Στο Κέντρο Πληροφόρησης τής Μονάδας Διαχείρισης τού Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

Την Πέμπτη 4 Απριλίου και την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ και τής Δ΄ τάξης, αντίστοιχα, τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης τής Μονάδας Διαχείρισης τού Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συμμετέχοντας σε ποικίλες βιωματικές δράσεις Φιλαναγνωσίας που σχεδίασαν ειδικά για τον εορτασμό οι εκπαιδευτικοί τού Σχολείου.

Γνωρίζουμε την Άλκη Ζέη παρέα με τη Μαρίζα Ντεκάστρο...

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση τής συγγραφέως Άλκης Ζέη (15 Δεκεμβρίου 1923), οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, στις 15 Δεκεμβρίου 2024, σε διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση γύρω από το συνολικό συγγραφικό έργο τής Άλκης Ζέη με τη συγγραφέα και κριτικό παιδικής λογοτεχνίας κ. Μαρίζα Ντεκάστρο.

Η Α΄ τάξη τιμά το Διεθνές Έτος  Διαλόγου 2023

Πώς μπορούν δύο καρέκλες να βοηθήσουν τα πρωτάκια στην επίλυση των διαφορών τους; Μαθαίνοντάς τους πως ο διάλογος είναι η μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση...

Arsakeio Christmas Club in English 2023 - Christmas around the world..

.Μικροί και μεγάλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν ένα ξεχωριστό απόγευμα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, με άρωμα Χριστουγέννων στους χώρους τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων. Το φετινό Christmas Club in English... ήταν γεμάτο παιχνίδι, χορό, πεντανόστιμες γιορτινές συνταγές και άπειρη χριστουγεννιάτικη μαγεία!

"Οι Ηπειρώτες Ευεργέτες μέσα από τα σχέδια τού Γ. Μήτση" στο Σχολείο μας

Mε στόχο να γνωρίσει καλύτερα η σχολική μας κοινότητα την τοπική ιστορία με την οποία συμπορεύεται η ιστορία των Αρσακείων, φιλοξενείται στον χώρο τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων η έκθεση σχεδίων/πορτρέτων "Οι Ηπειρώτες Ευεργέτες μέσα από τα σχέδια τού Γιώργου Μήτση".

Στολισμός τού χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Α΄ τάξη

Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στο Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων ξεκίνησαν με τον πιο χαρούμενο τρόπο! Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 τα πρωτάκια στόλισαν το μεγάλο φυσικό έλατο στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου, το οποίο,  σύμφωνα με  τη χριστουγεννιάτικη παράδοσή μας, με το πέρας των εορτών θα φυτευτεί στο προαύλιο τού Σχολείου.