Αρσάκεια Ιωαννίνων

IOAN egkatast1

Το νέο σχολικό συγκρότημα τού Αρσακείου Ιωαννίνων κατασκευάστηκε σε οικόπεδο έκτασης 30 στρεμμάτων, σε κατάφυτη περιοχή κοντά στην περιοχή Λογγάδες, με μοναδική θέα στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει αυτόνομα κτήρια για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο), ιδιαίτερο κτήριο με Βιβλιοθήκη, Θέατρο και γραφεία Διοίκησης, καθώς επίσης και κλειστό Γυμναστήριο. Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κτήριο, εμβαδού περίπου 4.800μ2, συμπεριλαμβανομένων των κύριων και των βοηθητικών χώρων. Κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές προδιαγραφές περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ξένων γλωσσών, αίθουσες καλλιτεχνικών και μουσικής, εργαστήρια φυσικής, χημείας και πληροφορικής, κλειστό χώρο γυμναστικής – χορού, χώρο πολλαπλών χρήσεων καθώς και κύριους και βοηθητικούς χώρους που υποστηρίζουν τη λειτουργία τού Σχολείου.

Το κτήριο δεσπόζει στην περιοχή εντυπωσιάζοντας με την αισθητική του, όχι μόνο με την ποικιλία των μορφών αλλά και με την επιλογή των υλικών κατασκευής, ενώ συγχρόνως εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον. Ο ειδικός σχεδιασμός των χώρων, τα μεγάλα ανοίγματα, οι ευρύχωρες αίθουσες, το αίθριο με τις κερκίδες για τις υπαίθριες εκδηλώσεις καθώς και ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων φυσικής, χημείας, βιολογίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών δηλώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την υλοποίηση τής διδακτικής διαδικασίας με τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις τής παιδαγωγικής. Ο περιβάλλων χώρος, στον οποίο προβλέπεται να υπάρχουν υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι επικοινωνίας των μαθητών, κήποι και χώροι ψυχαγωγίας, έχει σχεδιασθεί και αυτός με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλλιεργεί την αισθητική, να εμπνέει τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, να εξοικειώνει τους μαθητές με τα φυτά και τα δέντρα τής ελληνικής χλωρίδας και να προσφέρει ερεθίσματα για μάθηση.

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων διαθέτουν τους εξής αθλητικούς χώρους:

1. Κλειστό Γυμναστήριο με διαγράμμιση για καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση

2. Ένα υπαίθριο γήπεδο πολλαπλών χρήσεων (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, χειροσφαίρισης)

3.  Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με φυσικό χλοοτάπητα

 

 Όλοι οι αθλητικοί χώροι χρησιμοποιούνται καθημερινά για τις ανάγκες τού ωρολογίου προγράμματος Φυσικής Αγωγής των σχολείων καθώς και για τους απογευματινούς ομίλους αθλητικών δραστηριοτήτων. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ