Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με μια επιτυχία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων! Στους μαθητές και σε εκπαιδευτικούς τής Γ΄ τάξης απενεμήθη από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning η εθνική ετικέτα ποιότητας (National Quality Label) για το eTwinning έργο “Shared treasures: Let’s adopt and cherish our ancient theatres”, το οποίο υλοποίησαν στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
Σκοπός τού έργου ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές των συνεργαζομένων σχολείων ένα αρχαίο θέατρο τής περιοχής τους, να το «υιοθετήσουν», να προσπαθήσουν να το κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό, που ίσως αγνοεί την ύπαρξή του, και παράλληλα να εξασκηθούν στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Στο έργο συνεργάστηκαν -εκτός από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων που ήταν ιδρυτικό μέλος τού έργου- το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, το Orso Mario Corbino από την Ιταλία, το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης και το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων και υιοθέτησαν τα αρχαία θέατρα των Γιτάνων, τής Κασσώπης, των Συρακουσών, τού Διονύσου και τού Δυρραχίου, αντιστοίχως.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι εξής: Δελαπόγλου Βασιλική, Δέσκα Νάγια, Ζαχαράκης Χάρης, Ζήκου Έλλη, Κωνσταντινίδη Άννα, Μαυρογιώργου Μαρία, Μελισσάς Στέργιος, Μουσελίμη Αμάργια, Ντάκης Σπύρος, Παπαγεωργίου Ηλιάνα, Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Παρασκευόπουλος Νικήτας, Πιτούλη Σάρα, Ρήτας Γιώργος, Σίντου Ευαγγελή και Τζουμάκας Απόστολος. Αρωγοί στην προσπάθειά τους ήταν ο διευθυντής τού Σχολείου κ. Παύλος Μαυρόγιαννης, φιλόλογος, και οι εκπαιδευτικοί κ. Ειρήνη Οικονόμου, Αγγλικών, και Μιλτιάδης Σγουρίδης, θεολόγος.
Η απονομή τής ετικέτας ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση τού υψηλού επιπέδου των eTwinning δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και τής συνεργασίας των σχολείων.