Αρσάκεια Ιωαννίνων
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε βιομηχανίες τροφίμων

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών τής Γ΄τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων στις βιομηχανίες τροφίμων «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», στο πλαίσιο τής Ζώνης Επιχειρηματικότητας και τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

"Game Changers" στο 8ο ATSMUN

Το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το 8ο ATSMUN στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ονειρεύομαι Σοφά"

Για τρίτη χρονιά το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων υλοποιεί το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά» τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η Πτώση τού Τείχους τού Βερολίνου μέσα από τα μάτια των μαθητών

Με αφορμή την επέτειο τής Πτώσης τού Τείχους τού Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου 1989, οι μαθητές τού Γερμανικού Τμήματος τής Γ΄τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στις 9 Νοεμβρίου 2022, ενημερώθηκαν για τα γεγονότα εκείνων των ημερών με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, συζήτησαν και προβληματίστηκαν.

Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, παραμονή τής εθνικής επετείου τής 28η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων των Αρσακείων Σχολείων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα: Σχεδιασμός και κατασκευή κυβόλεξου σε ελληνικό αλφάβητο και κώδικα Μπράιγ
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα  #Codeweek, που  πραγματοποιήθηκε εφέτος από τις 8 έως και τις 23 Οκτωβρίου, αποτελεί μια πρωτοβουλία ψηφιακoύ γραμματισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό  και τη χρήση νέων τεχνολογιών προσιτά σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

«Το πιο γλυκό ψωμί»: Βιωματική δράση στο μάθημα της Λογοτεχνίας
Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων οι μαθητές προσέγγισαν βιωματικά το λαϊκό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί», παρασκευάζοντας τον δικό τους ψωμί.

Δράση ψηφιακού γραμματισμού: Συζήτηση και πειραματισμός με καινοτόμα συστήματα και έξυπνες συσκευές

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της Ζώνης Επιστημών της Γ’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, η οποία εστιάζει στη Μαθητική Επιχειρηματικότητα και τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, μαθητές και εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους προσκεκλημένους ειδικούς κ. Αλέξανδρο Τζάλλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μάρκο Τσίπουρα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τους κλάδους της Ιατρικής Πληροφορικής και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας αντίστοιχα, καθώς και για καινοτόμα συστήματα και έξυπνες συσκευές που έχουν αναπτυχθεί μέσω της σύμπραξης της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών με την ιατρική.

Εορτασμός τής 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές τής Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τού εορτασμού τής 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, επέλεξαν να ασκηθούν «πράσινα» κάνοντας πεζοπορία στα εμβληματικά τοξωτά γεφύρια των Κήπων Ζαγοροχωρίου (Λαζαρίδη, Πλακίδα, Μύλου, Πετσιώνη), μέσα στην πανέμορφη φθινοπωρινή φύση.

Ενημέρωση γονέων Α΄ τάξης

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πρώτη ενημερωτική συνάντηση των γονέων τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων με την Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς τού Σχολείου.