Αρσάκεια Πατρών
Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας  θέλοντας τα παιδιά μας να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων έχουμε εδώ και τρία χρόνια οργανώσει τη δική μας Λέσχη Ανάγνωσης, τη «Βιβλιοχαρά».

Μέσα από τα βιβλία ακονίζεται η σκέψη μας, πλουτίζεται το συναίσθημα μας, ευρύνονται οι ορίζοντες μας, ελευθερωνόμαστε από τη μονοτονία της καθημερινότητας. Η σημασία λοιπόν και η αξία του βιβλίου είναι τεράστια. Διαλύει τα σκοτάδια της αμάθειας και ψυχαγωγεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας κ. Άγγελο Μητρέλη, να συναντιόμαστε  σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους μαθητές μας, με σκοπό να γνωρίσουμε τα βιβλία, να συζητήσουμε γι’ αυτά, να παίξουμε, να γελάσουμε, ώστε η ανάγνωση  να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητας των παιδιών μας. Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι σ’ αυτές τις ηλικίες όλα ξεκινούν από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες αποφασίσαμε ότι αυτός είναι ο τρόπος να δείξουμε στους μαθητές μας τον δρόμο της φιλαναγνωσίας.

Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να αποτελεί την αφορμή να καλλιεργείται η αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και μεγαλώνοντας να επιζητούν τη συντροφιά του βιβλίου από δική τους επιλογή και ανάγκη.

Η Διευθύντρια

Μαρία Τουλιάτου

Η Υποδιευθύντρια

Ολυμπία Παπούλια

Οι μόνιμοι εθελοντές συντελεστές
της ομάδας της «Βιβλιοχαράς»


Αναστασία Σκούρα

Ρέα Μαυρόγιαννη

Λέλα Στασινοπούλου

Ελένη Καραλή

Αφροδίτη Λεολέη

Γιούλη Δούβου

Άγγελος Μητρέλης
     programme
Πατήστε για να δείτε το πρόγραμμα
σε μεγέθυνση