Αρσάκεια Πατρών
Την  θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής κατέκτησαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών Μεϊμάρης Τίμος, Μητρέλης Μάνος και Μπεκίρης Βασίλης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στην Πάτρα, στο νέο λιμάνι, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο τής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2018.
Το εφετινό θέμα τής Ολυμπιάδας ήταν "Food matters" και αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Open. Κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν και παρουσίασαν το Robo DelivAiry, ένα ρομπότ που αναλαμβάνει τη διανομή τροφίμων σε περιοχές απομακρυσμένες, δύσβατες ή αποκλεισμένες από φυσικές καταστροφές, με τη βοήθεια ενός ιπτάμενου Drone (Unmanned Aerial Vehicle - UAV). Το ρομπότ είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες που αναγνωρίζουν και εντοπίζουν με ακρίβεια την περιοχή που πρέπει να σταλούν τα τρόφιμα.
Πώς λειτουργεί: Με έναν αισθητήρα υπερήχων υπολογίζει την απόσταση στην οποία πρέπει να μεταφερθούν τα τρόφιμα και βάσει μαθηματικών υπολογισμών σχεδιάζει την πορεία τού Drone. Στη συνέχεια, πιλοτάρει το Drone με τη βοήθεια δύο μοτέρ που είναι συνδεδεμένα με τους μοχλούς τού τηλεχειριστηρίου και το προσγειώνει στο επιθυμητό σημείο.
Τους μαθητές προετοίμασε η καθηγήτρια Πληροφορικής τού Σχολείου κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να κατεβάσετε το ψηφιακό portfolio που δημιούργησαν οι μαθητές, σύμφωνα με τους κανόνες τού Διαγωνισμού.