Αρσάκεια Πατρών
Εργαστηριακή παρουσίαση σε συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Η εκπαιδευτικός τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών κ. Ευγενία Μπουραζέρη συμμετείχε με εργαστηριακή παρουσίαση, συνοδευόμενη και από άρθρο που συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά κατόπιν τυφλής κρίσης, στις εργασίες τού 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση τής Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Ημέρες τιμής και μνήμης των αγωνιστών τού Πολυτεχνείου 

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/-τριες των μικρότερων τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών παρακολούθησαν τη γενική πρόβα για το αφιέρωμα που ετοίμασαν οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων τού Σχολείου μας, προκειμένου να τιμήσουν τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό τού ελληνικού λαού κατά τής δικτατορίας τού ’67, με πρωτοστάτες τους φοιτητές τού Πολυτεχνείου.

Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων 1943 - Μια ιστορία επιβίωσης... 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023  οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών είχαν τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσουν και να γνωρίσουν από κοντά την κ. Βίβιαν Στεφάνου, επιζήσασα τού Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων το 1943. 

Η  Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Με ενθουσιασμό σύσσωμο το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετείχε στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στα άδυτα τού μικρόκοσμου

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές/-τριες τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ. Αφροδίτη Λεολέη (Ε΄1) και Ολυμπία Παπούλια (Ε΄2), επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Φυσικών Επιστημών, το Εργαστήριο Βιολογίας τού Γυμνασίου.

Παρέλαση στον αύλειο χώρο

Στις 26 Οκτωβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Νηπιαγωγείου και των Α΄, Β΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, κρατώντας μικρές γαλανόλευκες ελληνικές σημαίες, μετά την παρακολούθηση τού εορτασμού τής 28ης Οκτωβρίου στον πολυχώρο τού Σχολείου, παρέλασαν, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, γεμάτοι ενθουσιασμό και εθνική υπερηφάνεια στους αύλειους χώρους τού Σχολείου.Τον ρυθμικό βηματισμό τους συνόδευε ο ήχος τυμπάνου, ενώ τού μαθητικού αγήματος προηγείτο η Ελληνική Σημαία.

Μελωδικές Εξερευνήσεις...

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών υποδέχτηκε τη μουσικοθεατρική ομάδα «Μελωδικές Εξερευνήσεις», η οποία επισκέπτεται τα σχολεία και παρουσιάζει εκπαιδευτικά μουσικοκινητικά προγράμματα, σχεδιασμένα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων! 

Στο πλαίσιο τοή γλωσσικού μαθήματος, και με έμπνευση από την ενότητα τού βιβλίου τής Γλώσσας με θέμα: «Οι φίλοι μας τα ζώα», οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Αφροδίτης Λεολέη (Ε΄1) και Ολυμπίας Παπούλια (Ε΄2) , υλοποίησαν δράσεις που είχαν ως στόχο να καλλιεργήσουν την αγάπη και τον σεβασμό των μαθητών/-τριών στα ζώα.

Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας

Στις 11 Οκτωβρίου 2023  πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και το Γυμνάσιο Πατρών η πρώτη κοινή άσκηση σεισμικής ετοιμότητας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σκυταλοδρομία για το «ευ αγωνίζεσθαι»

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, με αφορμή τον εορτασμό τής 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023, έτρεξαν μια πολύχρωμη σκυταλοδρομία, με στόχο να διαδώσουν την αξία τού «ευ αγωνίζεσθαι» και να στείλουν ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις κάθε είδους.